Коя е Даниела Пеловска?

Даниела Пеловска е една от известните бизнес фигури в Добруджа. Бивш изпълнителен директор на Макаронена фабрика - Добрич, управител на "Добруджански Протеин" и на "Хранителни Стоки" ЕООД, Добрич, собственик на хотел в Кранево.

"Макаронена фабрика" е основана в през 1966 г. През септември 1998 г. местното млекопреработвателно дружество "Сердика 90" АД приватизира 75% от капитала на фабриката срещу 1.26 млн. лв. В момента собственик на 81% от него е Пеловска чрез фирмата си "Анжело" ЕООД. Тя е изпълнителен директор от раздържавяването й досега.

Пеловска има сблъсък със закона. През 2008 г. е спряна от полицаи на влизане в Добрич. Въпреки стоп палката, тя дала мръсна газ с джипа си и избягала.

Даниела Пеловска е сред създателите на СДС - Добрич, бивш член на Националния съвет на СДС. Напуска сините през 2005 г., след което оглавява кандидат-депутатската листа от Добрич на "Новото време" на парламентарните избори през същата година. През 2009 г. помага активно за парламентарните избори на ДПС и бе техен представител в РИК.

Дъщеря й арх. Павлета Пеловска, родена 1984 г., е била управляваща на "Макаронената фабрика" (позната още с търговската марка "Златен клас".) заедно с майка си, а сега е назначена от ГЕРБ за заместник-кмет в столичната община, район Изгрев.

През 2011 г. другата й дъщеря Сидония (Радева по мъж) спечели кулинарното шоу "Lord of the Chefs" и получи като награда ресторант в центъра на София.

Синът Васил Пеловски през 2010 г. печели конкурс и е назначен като юрисконсулт в Столична община.

Най-малкият - Румен Пеловски се занимава със строителство. Съпругът Румен Пеловски е бивш военен пилот.

Снимка на Даниела Пеловска от предизборната кампания през 2005 г., когато е водач на листата с кандидат-депутати на "Новото време".
Щерката Сидония спечели състезанието за майстор-готвачи "Lord of The Chefs", организирано от Слави Трифонов. Оттогава до днес мълвата, че добричлийката е била с "договор" в едно абсолютно нагласено шоу, тъй като майка й платила наема на кухнята, не спира.
Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини