315 ученици от Смолянска област успешно завършиха практиката си

Добрите резултатите от проекта бяха отчетени на конференция

315 ученици от 8 професионални гимназии в Смолянска област успешно завършиха практиката си в предприятия и фирми, където са стажували, а на 14 от тях вече е предложен трудов договор за работа.

 В проекта «Ученически практики» от Смолянска област участваха ПГ “Васил Левски” – Доспат, ПГЕ “А.С.Попов” –  Девин, ПГ”Христо Ботев”- Златоград, ПГ “Васил Димитров”-Мадан, ПГИ “Карл Маркс”, ПГТТ”Христо Ботев” и ПГ по туризъм в Смолян и ПГСГСТ”Н.Й.Вапцаров”- Чепеларе.

53-ма работодатели от сферата на бизнеса дадоха възможност на общо 348 ученици от 11-и и 12-и клас да практикуват в реална работна среда в техните фирми.

Работодателите дадоха много добри отзиви за работата и дисциплината на учениците.

Учениците от своя страна споделят, че са удовлетворени от даваната им възможност и са мотивирани за успешна реализация в реалния живот.

 «Ние полагаме усилия и много труд, за да се осъществи така необходимата връзка между професионалното образование и работодателите. Смисълът на тези практики е да се повишат уменията на учениците и те да намерят своята реализация», каза началникът на РИО-Смолян Иван Муцевски.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини