Какво издава женското лице

Женското лице, ако умеем да го разчитаме, наистина може да издаде много тайни. Външността на жената съдържа например информация дори за нейната плодовитост. Това доказаха група учени от университетите в Единбург и Сент Ендрюс. Според изводите от тяхното изследване, публикувани в Proceedings of the Royal Society, причина за факта е хормонът естроген.

“Женското лице съдържа признаци за здравето и способността на жената да ражда и това явно е в пряка зависимост от нивата на естроген в организма. И тези черти, съзнателно или не се използват от мъжете при избора им на партньорка. Най-привлекателни за съвременния мъж са жените с големи очи и устни, високо чело и малка брадичка, но днешната козметика като че ли прави всичко възможно да скрие дадените от природата признаци”, твърди психологът Мириам Лоу Смит, един от водещите учени в проекта.

Естрогенът е хормон, изработван от яйчниците и както предполагат учените, има най-пряко отношение към кожата на жената, особено в периода на нейното полово съзряване.

Източник: zdrave.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини