Красотите на Родопа превзеха изложението и във Велико Търново

Община Момчилград представи красотата на Родопите и туристическите продукти на Международното туристическо изложение „Културен туризъм" във Велико Търново. Проявата е последна, предвидена по проекта „Източният свят на Родопа планина” в партньорство със съседните общини Кърджали, Крумовград и Кирково.

В 11-ото издание на туристическото изложение в старата столица участие взеха 70 общини, както и представители на 11 държави. Форумът официално се подкрепя от Министерството на икономиката и енергетиката като важен за популяризиране на културния туризъм.

Туристическите забележителности в региона, начело с археологическите комплекси Перперикон и Татул бяха презентирани пред посетителите и с нови, изключително богати на информация и фотоси рекламни материали. Представителите на община Момчилград представиха възможностите за туризъм в района, интересни събития и места за посещения. Кметът на Велико Търново Даниел Панов посети родопския щанд и поздрави зам.-кмета и ръководител на проекта Ерол Мехмед, пожелавайки успешна работа и ползотворно участие на екипа. Интерес към туристическите продукти имаше също от представителите на побратимената с Момчилград Голяма община Бурса, Р Турция.

Красотата на Родопите и туристическите продукти се представиха още на реномираните международни изложения в София, Берлин, Москва, Истанбул и Лондон.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини