Съветниците от ГЕРБ се срещнаха с жителите на Драгойново

На християнския празник Цветница общинските съветници Катя Попова, Красимира Александрова, Желязко Пашев и Красимир Грозев от ПП ГЕРБ Първомай се срещнаха с жителите на с. Драгойново.

Около 50 човека се отзоваха на поканата и споделиха проблемите и въпросите, които ги вълнуват.

През годините Драгойново от многолюдно село се превръща в селце с 300 души, предимно възрастни хора. На срещата със съветниците жителите му поставиха чисто житейски и ежедневни въпроси, касаещи нормалния им начин на живот. Хората се поинтересуваха какъв е бюджетът на селото и за какво се разходват тези средства? Каква е инвестиционната програма, приета от Общинския съвет в Първомай за 2014г. и какви средства ще бъдат заделени за населеното им място?

Много остро беше повдигнат и въпросът за сметосъбирането. Оказа се, че до момента сметта се събира веднъж на 2 седмици. Жителите на Драгойново предложиха това да става 2 пъти в седмицата.

Нуждата от ремонт на кметството, почистване и заграждане на гробищния парк, полагане на чакъл на няколко улици, покриване на един канал за обратна вода, находящ се на входа на селото, от който се носи целогодишно воня, бяха другите акценти, поставени на срещата.

Освен това хората, живеещи в Драгойново, поискаха да имат всеки ден лекар на разположение. До момента медик идва тук 2 пъти в седмицата, което е крайно недостатъчно.

Драгойновци предложиха на съветниците наема от общинските помещения в населеното място да остава за нуждите на селото. Общинските съветници се опитаха да отговорят на всички поставени въпроси изчерпателно. Те поеха ангажимент за следваща среща след 1 месец, на която да информират жителите на село Драгойново за възможностите за решаване на поставените проблемите.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини