Правят горско училище за смолянските деца

Снимка:Фейсбук страницата на Fun in the Mountain

Смолянското сдружение „Fun in the Mountain“ организира „ Лятно горско приключение“ за деца на възраст от 6 до 8 години (навършени) в Парк „Амзово“. Tой се изгражда от сдружението по проект „Планината- наш дом и училище“, с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Заниманията ще включват писане и смятане без страх от предстоящо изпитване, специални часове „Любопитко - в света на интерактивните игри“, четене на много книги и „Предизвикателствата на Амзи - любими занимания“ ,неусетно преплетени с игри, разходки, песни, рисуване, театрални етюди - едно истинско ваканционно лято.

Децата ще ходят "на лов" за любопитни факти по история, география и природните науки. Заниманията ще започват в 9, 15ч с „Добро утро Амзово“ и темата на деня.

В 11.00 часа са „Предизвикателствата на Амзи“, 12,30 е часът на „гладното стомахче”. Обедната почивка е от 12,50ч. до 14,30ч., а след това до 16.00 часа децата ще творят в лабораториите на въображението и експериментите.

Всеки участник от лятното училище ще получи сертификат за постигнатите умения и изключителните лични изяви.

Нашата цел е да покажем на децата, че ученето не е скучно. Прекарвайки всеки ден в сърцето на планината, те сами ще обикнат природата и ще разберат, колко е важно нейното опазване. Нашето горско училище е цветно, увлекателно, различно”, обобщават организаторките на горското училище Станислава Николова и Ангелина Кънева.

Още първият ден се попълва заявление по образец и се представя медицинска бележка от личен лекар за здравословното състояние на детето.

Цената за горското училище за две седмици е 40 лв., а за един месец е 60 лв. Срокът за записване е до 15 август т.г.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини