Скандал: Как Роси Караджова спря 7 млн. европари и застраши националната сигурност

Росица Караджова. Дали на българското кино всичко щеше да му е наред, ако тя не беше пускала сигнали или не беше участвала в конкурса, или въобще да не беше писала каквото и да е?...

"Да, бедна съм, глуха съм", "не твърдя, че моят сценарий трябва да спечели", казва 22-годишната Росица Караджова пред NOVA. Но тя очаква работата й да бъде поне прочетена от авторитетното жури. Затова пише жалба, като участник в конкурса, сблъскал се с редица скандални факти.

И така се заформя скандалът в българското кино.

"Съмнения за корупция и за конфликт на интереси спряха европейските пари за подпомагане на българското кино на последния конкурс за сценарии. Близо 7 милиона лева са замразени, а шефът на комисията Евгени Михайлов, подаде оставка", става ясно в "Здравей България" тази сутрин. Причина е жалбата на 22-годишната Росица Караджова.

Според разказа й в българското кино години наред държавни и европейски пари се дават на „наши хора” и всеки нов няма шанс да пробие, колкото и да е кадърен."

Целия репортаж на NOVA можете да видите ТУК

Пред clubz.bg Росица казва, че е била заплашена с ДАНС. Кой и защо е отправил заплахата, тя не казва "за да не пречи на съда да свърши работата си".

Сега съм обвинена, че съм продукт на някакъв заговор, на някаква голяма конспирация срещу НФЦ и че съм враг на националната сигурност. И че тези, които ме обвиняват, ще сезират ДАНС, заради намеренията ми да не се предавам и да обжалвам несправедливостите, цитират писмото й в Клуб Z.

Роси стана известна с участието си в Байландо, където остана втора. Тогава беше още ученичка в хасковската Професионална гимназия по лека промишленост “Райна Княгиня”. През 2011 издаде първата си книга "Ритъмът на сърцето", тогава написа и сценарий по нея.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Да
    Даниел
    1 0
    00:19, 4 сеп 2014
    Кой е ментор на това момиче?

Още новини

Последни новини