Безработицата бавно се снижава

През последните 6 месеца безработицата в общината е спаднала с около 3 пункта. През юли регистрираните безработни в Дирекция "Бюро по труда"  са били 1828, което е около 20,7%. В сравнение с юни те са с 56 души по- малко.

Само през юли на работа са постъпили  94 безработни. От тях 16 са по Национална програмата"Сигурност". Това е програмата, която цели осигуряване на заетост в дейности по опазване на обществения ред в населени места с високо равнище на безработица.

Община администрация - Първомай продължава да осъществява програма „От социални помощи към осигуряване на заетост“. Повечето от заетите в нея помагат за поддържане на чистотата в града. Целта на програмата е да се осигури работа за хора, които получават социални помощи и чрез включването им в общополезни дейности, да се постигне повишаване на уменията и квалификацията и да ги направи по-конкурентноспособни.В момента от общинска администрация се реализират още няколко проекта за временно осигуряване на заетост – „Заетост и обучение на хора с трайни увреждания“. „Подкрепа за заетост“ и други.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини