Шахти –трепачи дебнат по „Орфей“

От три дни необезопасена стои шахта по отклонението на ул. „Орфей“ на кръстовището до хотел „Финест“. Поне двама шофьори до сега са пропаднали там. До днес дупката е седяла означена с клонче и пластмасова бутилка, но състрадателен жител на улицата е поставил кофата си за боклук, за да може водачите да виждат отдалеч  опасността.  Възможността някой да се претрепе на това място става още по- голяма заради липсата на нормално осветление. За изненада на мнозина не е откраднат капакът на шахтата. Той е пропаднал и тихичко си лежи вътре в нея.  Чия е отговорността за случилото се изясняваме с обаждане в Общинска администрация. Според тях шахтата е на ВиК и това е фирмата, която трябва да следи за безопасността на тези съоръжения. Звъннахме на шефа на ВиК Николай Ставрев. Според него до момента никой не се е обадил и не е съобщил за такъв проблем Почивните дни също са причина да не бъде забелязана отворената на улицата дупка. Ставрев обеща веднага да изпрати екип, който да обезопаси шахтата.

След като вече няколко седмици асфалтът от предвидените за ремонт улици е изгребан, движението по тях става все по- рисково. На „Орфей“ има поне още една подобна дупка, отворила паст да погълне капака си – до „Десетката“. Движението по „Сливница“, „Димитър Благоев“, „Братя Миладинови – юг“, „Сливница“ е като на офроуд. Срокът за изпълнение на проекта е два месеца, но фирмата - изпълнител „Пътища“ АД, е дала обещание за есенния панаир да бъдат готови поне улиците в централната градска част. 

Теодора Кирякова

Скоро може да пропадне и капакът на шахтата на кръстовището между "Орфей" и " Христо Ботев"
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    77
    777
    16 0
    12:49, 1 сеп 2014
    Нищо не ме учудва в този град.Сега започваме да търсим кой е отговорен за това.Когато се случи някакъв инцидент-пак започваме да търсим виновни и така-до безкрай.Нищо ново в цялата ситуация.
  • 2
    66
    666_1409578978
    6 0
    16:42, 1 сеп 2014
    Така си ги зарязаха толкова много време тези улици, направо е ад да караш с мотор по тях, ужасно занасят тези деруги. После шофьорите им виновни!
  • 3
    Za
    ZABOBOL
    3 0
    17:45, 1 сеп 2014
    Milost,milost!Vse pak vsichki vijdame,che cqlata "Orfei"e v remont.Da se dvijim sas skorost saobrazno obstanovkata.Kato premine "zabobolat",izvednaj olekva.
  • 4
    Не
    Нели
    10 0
    19:33, 1 сеп 2014
    Ами като виждате че улицата предстои да се асфалтира трябва ли с колите на кафе да идвате,тротоарите са изцяло заети с коли и ние се движим по шосето.
  • 5
    34
    345
    3 0
    23:46, 1 сеп 2014
    Съд до дупка!!!
  • 6
    Де
    дервенец
    6 -1
    10:23, 2 сеп 2014
    я си минавам с каруцата и не осятам нищо, само пепъл са дига. ама е хубау да са напраи пътя за панагиря. ко напраиха тес дюлгери - сабраха асфалта и го откраднаха и кой знае за каде го изнесаха.
  • 7
    Ба
    бай иван
    3 0
    12:04, 3 сеп 2014
    сметката е вярна, горе долу преди изборите трябва да бъдат завършени улиците, а до тогава някои управници доста усилено ще ни го набиват в главите
    • Ба
      бай кольо
      0 0
      01:24, 5 сеп 2014
      Това с дупките и разкопаното е някаква превенция на хората да дойдат на панагира с коли. Не го казах много правилно, ама вие ма разбрахте! Пък и нали трябва да се каже после, че Управниците са упраяли дупките ... то това малко такова двойнствено прозвуча ама айде :D
Последни новини