Нивата на реките продължават да се понижават

Ще се запази тенденцията към понижение на речните нива в по-голямата част от страната, съобщават от МОСВ.

Несъществени повишения са вероятни на отделни места в Западна България, предимно в поречията на реките Струма и Места.

По данни и прогнози на НИМХ, през това и следващото денонощие ще се запази тенденцията към понижение на речните нива в по-голямата част от страната. Несъществени повишения са вероятни на отделни места в Западна България, предимно в поречията реките Струма и Места, както следва: р. Места в горното течение и притоците ѝ р. Бела Места, р. Черна Места, р. Матандере, р. Демяница, р. Добринищка, р. Ретиже, р. Каменица, р. Костена, р. Брезнишка, р. Коница, р. Бистрица; в басейна на р. Струма: р. Новоселска, р. Гращица, р. Елешница, р. Рилска, р. Бистрица.

Също така от днес община Добрич започва да изплаща помощите на пострадалите от наводненията домакинства. Средствата са дарения от кампанията „Заедно в бедствието" и са изпратени по банков път и като sms-и на единния дарителски номер 17 777, съобщиха от пресцентъра на инициативата.

На 4-ти август Общественият съвет на кампанията „Заедно в бедствието" одобри за Добрич сумата от 442 500 лева, които да бъдат разпределени според степента на щетите, отразени в приетите от общинската администрация критерии и използвани и от дарителската акция на БЧК. Общественият съвет избра да подкрепи най-пострадалите от първите три групи от общо 7, според тези критерии.

ФПББ преведе сумата на Община Добрич с Договор за дарение с условие от 6 август 2014.

Междувременно, националната кампания "Заедно в бедствието" набира подкрепа и за пострадалите през последните дни населени места в областите Монтана, Бургас, Стара Загора, Хасково.

МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ДАРЕНИЯ НА ПАРИЧНИ СРЕДСТВА:

Фондация „Помощ за благотворителността в България"

IBAN: BG50UNCR70001520942389

BIC: UNCRBGSF

Банка: УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

Име: (ФПББ)

Основание: наводнение 2014

Можете да помогнете също като изпратите съобщение с текст – DMS ZAEDNO на номер 17777, обявен от Български дарителски форум или на кратък номер 1466, обявен от БЧК за всички мобилни оператори за набиране на финансови средства чрез изпращане на благотворителни SMS-и на цена 1 лев.




Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини