В Сливен обявиха бедствено положение

Заради падналите силни валежи е обявено бедствено положение в Сливен и някои населени места в общината.

 Необходимост от предприемане на неотложни действия има в района на Дюлева река с граници Долна лифтена станция до Бургаско шосе, бул. "Янко Сакъзов" и дере в местността "Изгрев", Новоселско дефиле - 20 м преди р. Новоселска, селищно образувание "Селището" с граници пътя Сливен - Даулите - до местност Тодорово аязмо, село Сотиря и село Камен, уточняват от общината.

Село Тополчане, село Сотиря и село Камен са най-засегнатите села в региона. За два часа в четвъртък там са се излели над 100 литра на квадратен метър. Прекъснат е 20-метров път в местността Дефилето.

Критична е ситуацията по поречието на река Дюлева, която минава през Сливен.

От общината обявиха, че са разпоредени неотложни възстановителни работи в тези райони. Оценката на аварийно-възстановителните дейности е за малко над 500 хиляди лева.

В община Нова Загора към настоящия момент всички подавани сигнали за наводнени райони са обработени своевременно от служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението".

На 4 септември в с. Тича реката излезе от коритото си вследствие на обилния валеж и бяха наводнени 6 къщи. Отреагирано е своевременно и няма съществени поражения.

На територията на община Твърдица няма сигнали за наводнения, разрушения и други поражения вследствие на валежите.




Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини