Задължителните приятелства на всяко момиче

Много идват и си отиват, но някои остават.

Животът на всеки човек би бил непълноценен, ако няма добър приятел до себе си. Любовните отношения са едно, приятелството нещо съвсем различно. Приятелствата се зараждат още в детската градина, в училището, в гимназията. Някои приятели от детството устояват на годините, но повечето идват, пребивават за малко в живота ви и след това си тръгват.

Всъщност това е кръговратът на приятелствата, особено когато става въпрос за по-ранните години от човешкия живот, когато всичко се променя със скоростта на светлината и хората тепърва оформят своя мироглед. Не е задължително две приятелки да се разделят със скандал, понякога това се случва от само себе си – без лоши чувства, в търсене на едно по-различно и едно по-добро бъдеще.

Приятелите, които преминават през вашия живот могат да бъдат много, но със сигурност ще се срещнете със следващите няколко типа:

1. Най-добрата училищна приятелка. Това е първото момиче, с което някога сте станали истински приятелки. Като малки може да сте си играли с много момиченца, но с тази специална девойка сте споделяли най-личните си тайни, най-вече детските любовни трепети. Може би вие сте от късметлийките, които са успели да запазят първото си истинско приятелство и до днес или от многото, които не са успели да го направят.

2. Най-добрата приятелка от училище. Едва ли има по-сложни отношения от тези, с които човек се сблъсква в гимназията. Сред всички хора вие успявате да намерите своята сродна душа, с която да споделяте всичко и на която може да разчитате през петте години съвместно учене. Всичко с най-добрата ви приятелка е страхотно до момента, в който пътищата ви не се разделят и двете не отидете в различни гимназии.

3. Приятелката, която не изглеждаше да ви става приятелка. Може би сте излизали с едно и също момче (без и двете да подозирате) или пък някакви други обстоятелства са ви принудили да се сближите с това момиче. Вие не сте я поканили в живота си, тя просто е нахлула в него. Много вероятно е в началото дори да не сте я харесвали изобщо, но да сте били принудени да общувате с нея. Подобен тип приятелство може да ви научи на много неща, стига да имате очи да ги видите. Най-вероятно това момиче е напуснало живота ви скоро след появата си и също толкова неочаквано, както се е появило.

4. Най-добрата приятелка от университета. Това приятелство е нещо като втора версия на приятелството в началното училище. Вие двете не знаете нищо една за друга, мръсните ви тайни са в миналото и започвате начисто. Това приятелство е по-зряло и отговорно, отколкото всички досега. Вие и най-добрата ви приятелка ставате като семейство (особено ако живеете заедно). Учите заедно за изпити, ходите по барове, борите махмурлука и същевременно взаимно се подкрепяте, без значение за какво става въпрос.

5. Тази, за която времето и разстоянието нямат значение. Е, за съжаление с такава приятелка не може да се похвали всеки. Тя не е от „сигурния тип“. В даден момент от живота ви тя е била един от най-близките хора до сърцето ви, но заради редица обстоятелства пътищата ви са се разделили. Може би сте заживели в различни градове, а защо не и в различни държави? Най-хубавото е, че ако все пак сте успели да запазите това приятелство, то съществува въпреки всички пречки. Дори да се виждате само няколко пъти в година, вие се чувствате комфортно в компанията една на друга. Можете да си кажете всичко, без да се притеснявате. За вас времето и разстоянието просто нямат значение.

Източник: tialoto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини