Размразиха сметките и имуществото на Милошевич

Сръбските медии твърдят, че ЕС е размразило сметките на бившия сръбски диктатор Слободан Милошевич, на неговото семейство, както и на най-близките му сътрудници и още седем сръбски генерали.

Представителите на Брюксел в Белрад пред в. "Данас" са казали, че не са запознати и не знаят "дали Милошевич е имал имоти в света."

В сръбския печат пише, че ЕС е решил, че Милошевич и още седем сръбски генерали "вече не застрашават укрепването на демокрацията в Сърбия". Сред споменаваните имена са тези на бившия сръбски президент Милан Милованович, генерал Драголюб Ойданич, Мирослав Радич, Веселин Шливанчанин, Миле Мръкшич, Никола Шайнович и покойния бивш вътрешен министър Влайко Стоилкович.

Тяхното имущество бе блокирано при въвеждането на санкциите срещи режима на Милошевич поради агресията срещу съседните държави.

Сръбският дипломат Душан Батакович неотдавна съобщи, че съпругата на Милошевич Мира Маркович е изнесла в Русия 4 млрд. долара. От години тя се укрива край Москва.

"Мира живее в истинска крепост, където е охранявана от руската армия. Попитах един руски посланик, как е възможно руската войска да пази Мира Маркович?, а той спокойно ми отговори: Скъпи приятелю, ако и ти вкараш 4 млрд. долара в Русия и теб ще охранява войската ни", каза още Батакович.

Известният сръбски адвокат Боривойе Борович твърди, че семейството на Милошевич е изнесло 14 млрд. долара в Русия.

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини