Детски тенистурнир на мира и приятелството започна в Кърджали

Детски тенистурнир на мира и приятелството започна в Кърджали.В него участват деца от Кърджали и Люлебургас.По идея на кмета на Кърджали Хасан Азис той ще прерастне в международен, като се включат и деца от Комотини.

  Днес в Кърджали има празник на детството, приятелството и спорта.В нашия град комшолука е в основата на общуването.Комшулука е и начин на сътрудничество с Република Турция.С този детски празник на спорта показваме ,че този комшулук започва от най-ранна възраст ,каза при откриването на турнира градонадоначалникът.Днес може  да  поставим началото на детски международен турнир,домакини на който да бъдат три съседни страни,посочи още Хасан Азис.Треньорът на клубът от Люлебургас Енвер Ордукая припомни,че е бил в Кърджали като представител на Текирдаг преди десет години.Разликата в базата ,тогава и сега е осезателна, каза турският треньор.Той изрази надежда,че дружеските контакти между децата тенесисти от Кърджали и Люлебургас ще се задълбочат.

Борат Терзи,представител на Областния съвет на Къркларери, заяви,че спортът означава братство и мир.Той благодари на всички,които са участвали в организацията на турнира. Изрази увереност, че прияталствата между децата от двете страни ще се вървят възходящо.

Това са приятелски срещи. Вие сте преди всичко приятели, обърна се към децата тенесисти вицепрезидентът на тенисклуб „Орфей” Христо Чобанов. Той изрази радостта си,че двата клуба са установили добър контакт. Припомни,че първо кърджалийци са гостували в Люлебургас.Това е турнир на приятелството, заключи Чобанов.

Президентът на тенисклуб „Орфей”Рафи Хорсикян, сподели за Кърджали бг вести,че градът ни ще бъде представен от деца от школата на СОУ”Отец Паисий”, които са членове на тенисклуб „Орфей”.В „Паисий” тренират 75 деца.

  Преди старта на българо-турския турнир бе разрязана специална торта.Децата хапнаха от лакомството и си направиха снимки за спомен с кмета Хасан Азис.

Георги Кулов 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини