Ще има промени в движението от 19 до 21 октомври за Празника на Смолян

Във връзка с честването на 102 години от Балканската война – 1912г. и Освобождението на Родопите, кметът Николай мелемов издаде заповед за промени в движението в дните 19, 20 и 21 октомври 2014г.

За да се осигури движение на МПС и пешеходци в района на Смолян, Нов център и по трасето на Лекоатлетическия маратон ще се извършат следните промени в движението:

На 19.10.2014г. – неделя:

Движението по трасето на Лекоатлетическия маратон в чест на 102години от Балканската война – 1912г. и Освобождението на Родопите ще бъде с ограничена пропускливост:

  • От входа на гр. Смолян – посока Паметника костница връх „Средногорец”(гр. Рудозем) – ул. „Коста Аврамиков”; ул. „Родопи”; северната пътна лента на бул. „България” до локално платно на бул. „България”пред Областна администрация за финал на маратона.

  • Закрива се такси стоянката на локално платно на бул. „България”, от 06:00ч до       приключванe на лекоатлетическия маратон.

На 20.10.2014г. понеделник:

  • Да бъде закрита такси стоянката пред хотел „Смолян” от 06:00 ч. до 20: 00ч. за изграждане на сцена.

На 21.10.2014г. вторник:

  • Спира се движението в двете пътни ленти на бул. „България” в отсечката от кръговото кръстовище на Регионална дирекция – Гранична полиция до кръстовището на Младежки дом, както следва от 19:00ч до приключване на Тържествената –проверка –заря.

  • Закрива се таксиметровите стоянки на бул. „България” – локално платно и пред хотел „Смолян”. Таксиметровите автомобили да използват стоянката пред църквата „Св.Висарион Смоленски” и всички останали регламентирани стоянки.

  • Обособява се спирка за масовия градски транспорт на ул.„арх.Петър Петров” зад общинска администрация посока Смолян и на паркинга на Пощенска палата - посока Устово за времето от 18:30ч до приключване на Тържествената –проверка –заря.

  • Закрива се паркинга на ул.„арх.Петър Петров”, по нея ще има двупосочен режим на движение само за градския транспорт, останалите участници в движението ще ползват обходен маршрут по главна пътна комуникация и по ул.„Дичо Петров”.



Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини