Водната стихия не подмина и Първомайска община

Цариградско шосе - с.Бяла река

Пътища и улици в общината и Първомай бяха заляти от  вода след  излелия се проливен дъжд през нощта срещу събота.  Измерените количества са между 60 и 110л/кв.м.

Затруднено беше движението по цариградския път в района на село Бяла река. Водата от дерето преминащо през селото излезе от коритото си и заля международния път Е80. Има наводнени къщи и дворове в селото.

Цариградско шосе - с.Бяла река

Реката, която минава през Караджалово, излезе от коритото си и наводни повече от 50 къщи. В домовете на хората водата достигна метър и половина. Водата започнала да приижда в къщите около 10:00 сутринта. Само бързата реакция на хората е помогнала да се избегнат нещастни случаи. Някои се качват на вторите етажи на домовете, други са евакуирани с големи машини. Десетки кирпичени постройки са срутени, други са опасни и не стават за обитаване. Хората покрай реката разказват, че треперят при всеки обилен дъжд. Селото се намира в ниска точка, водатата е придошла от полето и за часове е потопила къщите. За пореден път. Едва след като нивото започна да спада, хората започнаха да отводняват домовете си.

Залети са били Поройна и Виница.

Проблеми имаше на изхода на кв. Дебър в посока Хасково. Там водите на реката застрашително настъпваха към стадиона.

Мостът на р.Мечка в кв.Дебър-на изхода за Хасково

По пътя Първомай-с.Бяла река р.Мечка можеше да бъде объркана с Марица.

Жъвотновъд, чийто краварник е в района на придошлата река обхождаше непрекъснато за да следи нивото на водата. Сподели, че при предното наводнение краварника му бил залят от придошлите води и от това се страхува и сега.
След моста на реката, към Чолак баир, водата беше наводнила нивите и заляла пътя

В самия Първомай, проблемът с преливането на канала минаващ през северната част на града се повтори. Придошлата вода носеше клони и боклуци, които образуваха преграда до моста на Аязмото. Водата преливаше извън коритото и заплашително настъпваше към дворовете на съседните къщи. Живеещите там, с гребла се опитваха да проправят път на водната стихия към отводнителните шахти, за да не се повтори наводнението от преди няколко години.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Св
    свидетел
    25 -6
    00:07, 26 окт 2014
    Пожарна и полиция помагаха на хората в Караджалово,а великия селски депУтат Снайпериста трепереше пред овощната си градина.............
  • 2
    Зн
    знаещ
    26 -4
    08:47, 26 окт 2014
    Дребна душица е той. Трепери Красю Сомо трепери не само пред градинката си, но ще трепери скоро и за мястото си на селски депутат,защото му е вдигнат мерника и снайпера на Кака Краси ще го покоси.
  • 3
    77
    777
    10 -3
    11:47, 26 окт 2014
    А някой може ли да ми каже кмета Папазов-Ръчичката,къде беше и какво правеше?Защо са били затлачени деретата и какво правят тези които са в бюрото по труда?Само им се плаща абез да са свършили най-важната работа цяло лято.
  • 4
    Дя
    дякона
    16 -4
    14:23, 26 окт 2014
    Мазното кметче е в Русия.......бали мааму що! Унаа брягувска мусака Китков оди на село да си възбере уфцете и козите да се не удавят у брягуското дере щото скоро щял да оди да ги пасе. Оно доносничето от ДС-то пък си вози плешивия задник на S класата до пловдивските молве! Добре че са оне момчета от полицията и пожарната да ни спасяват , да са живи и здрави!
    • Къ
      КЪНЧО ПУ........
      10 -4
      23:14, 26 окт 2014
      Оооооооооооооооооффффффффффффффффффффф
      сомче,крсю спри не дей дъ плюеш че целия си в *****. Питай в птицекладницата има ли свободна вана да измиеш лайната.
Последни новини