За трансформациите на една табела или откъде започва Първомай

Избеляащата табела, на която се виждат остатъци от снимката на общината

Единственото осветление на изхода на Първомай в посока село Градина е табелата, рекламираща дейността на близкия сервиз. Това ни направи впечатление, след като гражданин ни обърна внимание на светещата табела по друг повод. Попита ни защо тази табела, рекламирала до преди няколко месеца общината, постепенно се е превърнала в указателна за ТИР – паркинг, а след това и в рекламна. Кой плаща тока за осветяването ѝ ? Има ли общината договор с ползвателя ѝ? Тези и други въпроси бяха поставени пред нас. За доказателство читателят ни изпрати снимки с трансформациите на табелата във времето. Постепенно от надписа „Община Първомай“ не остава нищо, буквално до бяло, след което се появяват думичките „ТИР – паркинг“, докато най-накрая се трансформира в реклама на дейностите на близкия сервиз. В местната управа не са успели да дадат убедителен отговор как изобщо се е случило всичко това.
„Табелата е моя. Исках общината да се рекламира. Поставих я, тока свързах с моята инсталация и тя започна да свети, когато се стъмни. Очаквах, че този жест да бъде приет от местната власт и тя ще започне да се грижи за табелата. Вместо това, надписът избеля, започна да става все по – грозен и затова превърнах табелата в рекламна за моя сервиз и единствено осветление на кръстовището“, разказа ни от своя страна собственикът на сервиза Атанас Чаков. Сподели, още, че с лични негови средства е била направена и табелата на входа на града: „Имах планове да поставя също няколко пейки на алеята за разходки към стадиона, но след първоначалната инвестиция може да се окаже, че няма кой и с какво да ги поддържа. Затова се отказах.“

Попитахме и в общината дали са запознати с този случай. За съжаление, човекът който отговаря за знаците не беше на работа, но негови колеги потвърдиха, че знаят за табелата. Остава открит въпросът защо местната власт не се е възползвала от направеното от Чаков?

Теодора Кирякова

Светещата реклама
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Не
    неосведомен
    21 -1
    14:33, 18 ное 2014
    Вие вярвате ли , че г-н Чаков ще направи на някого дарение, било то и Община, освен ако не са му обещали в замяна нещо по-голямо от тази табела? А от къде е ел.захранването, да не би да е от автосервиза? До момента не е известно дали местото е определено за поставяне на билбордове и реклами и на кого се плаща наема, за да се рекламират там частни интереси?
  • 2
    Ло
    Лолю
    19 -1
    14:38, 18 ное 2014
    А на тая табела изобщо не й е там мястото, защото тотално ограничава видимостта на водачите, които трябва да дадат предимство на идващите им отдясно. И без това туй кръстовище е кошмарно, а тая табела само пречи. Да я вдигнат поне на два метра.
  • 3
    59
    59
    8 0
    07:02, 19 ное 2014
    А Първомай започва оттам, откъдето на нас ни се иска. И в него какъвто и добър жест да направиш за града и неговите трудови хора, все остава оценен неправилно.
  • 4
    1_
    1_1414390561
    4 0
    18:37, 19 ное 2014
    Първомай започва от там където свършва Закона,Разума,Правдата...всичко хубаво.
  • 5
    ... човекът който отговаря за знаците не беше на работа,??? Каква е тая работа "отговарящ за знаците", кой е този човек, има ли иаме изобщо, познаваме ли го и защо не ходи наработа в крайна сметка?
    • 12
      123
      4 0
      09:07, 20 ное 2014
      Човекът,който отговаря за знаците се казва Ана Матова и си няма понятие от организация на движението
    • Ба
      бай иван
      0 0
      18:13, 20 ное 2014
      от бая време не е на работа май!
Последни новини