Трима депутати от Реформаторите имат частен интерес, министрите масово изплащат заеми

Премиерът и 10 от министрите му във втория кабинет нямат задължения над 5000 лева, нито кредитни карти, не участват и в търговски дружества, което би могло да ги постави в конфликт на интереси. Трима депутати от Реформаторския блок са декларирали частен интерес. Това показват декларациите по закона за конфликт на интереси на правителството и на 13 депутати от Реформаторите, публикувани на страницата на парламента.

Депутатът Гроздан Караджов е посочил жената, с която живее - Цецка Радева, като свързано лице, от чиято дейност може да настъпи частен интерес. Той участва в ръководството на пет фирми и четири фондации. Зам.-председателят на СДС Костадин Марков също е посочил съпругата си Кремена Маркова и брат си Борис Марков като свързани лица, от дейността на които може да настъпи частен интерес. Петър Славов е посочил адвокатско дружество "Владикин, Славов и партньори" като свързано лице, от чиято дейност може да настъпи частен интерес.

Трима от вицепремиерите на Борисов изплащат заеми - Ивайло Калфин е с ипотечен кредит за 100 000 лв. към Булбанк, Румяна Бъчварова изплаща лизинг за 9000 лева, Томислав Дончев има заем за 25 000 лева към Сосиете Женерал Експресбанк. Вицепремиерът Меглена Кунева е декларирала, че притежава 10 акции в "Париба", всяка от които на стойност 35 евро.

С най-много задължения е министърът на спорта Красен Кралев - с ипотечен заем за 479 514 лв. към ДСК и две кредитни карти с общ лимит близо 50 000 лв. Той е първенец и по участие в управителни органи на юридически лица. Към момента на подаването на декларациите е бил в 9 фирми или сдружения, има дялове в две компании, а преди 12 месеца е имал 4 фирми и е бил управител или член на 24 неправителствени организации.

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков също изплаща кредит - 12 800 евро към Сосиете Женерал Експресбанк. Министърът на екологията Ивелина Василева дължи на Булбанк 36 000 евро.

Образователният министър Тодор Танев дължи 16 000 лв. на ДСК, военният Николай Ненчев - 15 000 лв. на Общинска банка, а министърът на здравеопазването Петър Москов - 7000 лв. на ПИБ. Министърът на енергетиката Теменужка Петкова има лимит от 10 000 лв. по две кредитни карти.

Финансовият министър Владислав Горанов е обявил, че е изпълнителен директор на Общинска банка към датата на подаване на декларацията си.

Депутатът от РБ Антони Тренчев е декларирал 15% дялово участие в "Уебклуб" ООД 12 месеца преди да стане депутат, бил е директор на ЦПО "Некст степ" към "Делта Хандел" ЕООД. Борис Станимиров е в управлението на Българска генеалогична федерация "Родознание". Борислав Великов е декларирал участието си в две фирми - "Аквахим" и "Акватер - Гълъбов и сие", и в четири неправителствени организации. Вили Лилков е в управата на футболния клуб на Минно-геоложкия университет, а Станислав Иванов, син на кмета на Хасково, е декларирал, че към избирането му за депутат е участвал в управлението на 6 фирми.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Та
    Такъв живот - ех!
    1 0
    13:09, 15 дек 2014
    Ех да можеше да се видят офшфорните сметки на тези по-горе, голям балама първи щеше да хлъцне!
Последни новини