Първите мъже на общината почетоха рождения ден на „Евридика“

Клубът за народни танци „Евридика“ стана на 7 години и подобаващо отбеляза своя рожден ден с голям купон, на който присъстваха техни колеги от ТК „Седенчица“ - Пловдив, „Каргонци“ - Ямбол, „Асеновец“ - Асеновград, „Марица“ - Първомай, танцови състави от Дебър, Оризово, Плодовитово, Бяла река. Освен първите седем на централния клуб, на специалната торта бяха запалени 4 свещички и за „Евридика – Градина“ и още 2 за „Евридика -Искра“.

Специален гост на тържеството беше кметът на общината Ангел Папазов, който трябваше да избира между няколко покани.

Избягващият светските появи председател на Общински съвет - Първомай Дечко Петков също се появи на събитието, с което приятно изненада домакините на събитието. Обществена тайна е, че старейшината на местния парламент също е играл народни танци в младите си години. Събитието беше уважено и от Председателят на читалището в Първомай Иван Караславов. „Евридидика“ е част от самодейните състави на ръководената от него институция.

Вечерта започна с изненади от гостите. След многото цветя и подаръци за ръководителя на клуба Ваня Димитрова, ямболии и пловдивчани представиха кратки програми, с които зарадваха гости и домакини. Малко по - късно дансингът отесня за 160-те присъстващи на събитието.

Гергана Колева – главният организатор на събитието разказа, че покрай забавленията едно такова събитие дава възможност за сравняване с другите, за обмен на информация. То е стимул за обогатяване на знанията и уменията на състава и повод за обсъждане и разучаване на нови танци.

Танцов клуб „Евридика“ ще зарадва почитателите си с участие в коледния концерт на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ на 23 декември от 18 часа в Пленарна зала.

Ваня Димитрова и Гергана Колева
Оригинален подарък за събитието от Ангелина Кръстева
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    33
    33
    2 -2
    13:07, 15 дек 2014
    В кой ден бе честването и кое е заведението, моля? За купона - браво!
  • 2
    На
    Найдьо
    11 0
    17:04, 15 дек 2014
    Днеска кво разбрах. Че веке над година сме в дифлация. Я първом шъ въ ограмотя мялко, да ни мъ гледете кат "Ох"(на ънглийски). Га има инфлация - парите нищо не струват, а стоките и услугите съ скъпи. Сиреч - копането на една дупка мое да струва и хилядо лева (1000 лв.)При дифлация - убратно. Парите имат висока стойност, а стоките и ослугите са гьотурата ефтини. Сиреч - една дупка мое да струва 100 лева (десят пъти по-малко). Ако немаме заеми, сичко е наред. С инфлация или дифлация, една дупка шъ мъ храни някъв и друг ден. Ама ако съм зел версия по време на инфлация (например 1000 лева), па трябва да я връщам по време на дифлация, за дъ съ издължъ шъ трабва да изкопам не една, а десят (10) дупки. Ай ся, ако има маематици тука да сметнат, ако съм зел заем на стойност 1000 дупки по време на инфлация, колко дупки трябва да изкопам според горния пример за дефлация, за дъ си върна борча.
    Я мисля, че на орото играят хора, дето имат версии. По добре, вместо да подскакате, да одите да бачкате. Аде да видим, мое ли некой да ми отговори, колко дупки дтрябва да ископам. Егати, я да не съм багер.
    • 12
      123
      6 0
      19:11, 15 дек 2014
      Найдьо,требе да изкопайш 10 000(десят хилди)дупки!Ма ти знайш ли ко става тогайка-ми ти жа земиш да погребиш целия град барабар с началството бре,поганец с поганеца ти и жа си млогочу богат!
  • 3
    84
    84
    7 -8
    19:45, 15 дек 2014
    Ох, тъпи селяндури, булките ви незадоволени, хора тропкат , вий сте седнали тук глупости да пишете...
    • 12
      123
      5 0
      21:08, 15 дек 2014
      Виж ко ся, ти немой са грижи за чуждото, ами глей да не си истървеш тойто си ,оти хорта около ти не спат и са огляват като мишки в трици.Па мойта ку са уплачи от меня жа ти я прата да я довършиш ти!Хай ся чау!
    • Гу
      Гуньо
      2 0
      21:08, 15 дек 2014
      Ама бек нахакан я сметни дупките де.
  • 4
    На
    Найдьо
    8 0
    21:19, 15 дек 2014
    Ду 123. Брау. А сега земи сметни кво шъ стане, ако дифлацията продължи още година и една дупка падне на 50 лева. Ся, кат говорим за бизнес, и я прая планове за разширяване на производството. Важнуту е чесно да си вадя хляба. Ду "84". Мое сме тъпи селендуре, ама сме чатнъли, че нема да има работа, нема да има ляб, колибата ти пет пари няма да струва, съдията ше ти земе ипутеката и шъ съ радваш ако тъ офъкат червеите по-рано, белким съ отървеш. Ама нейси, твойте дяца шъ платат.
    • 12
      123
      4 0
      22:15, 15 дек 2014
      Хай стига де, я няма да ти прая сметката на твоя бизнес и колко ти жя пичелиш оти ми прегряха сивите клетчици от работа!А га закъсаш за помощ са обади, яз жа дойда и то без платка!
Последни новини