Япония под снежна блокада, има жертви (видео)

Силни снеговалежи застигнаха Япония, взимайки поне две жертви и блокирайки транспорта. Най-тежко е положението на северния остров Хокайдо.

Според националната метеорологична служба в някой райони в източните части на Хокайдо скоростта на вятъра достига 35-40 метра в секунда, а през изминалото денонощие там са паднали над 70 см сняг, съобщи японската агенция Киодо, цитирана от БТА.

Силните снеговалежи днес са взели две жертви.

На жителите на острова е препоръчано да не напускат домовете си, ако не е крайно необходимо. Без ток са почти 3 хиляди домакинства, а местните власти отмениха занятията в повече от хиляда училища. Компанията Хокайдо електрик пауър (Hokkaido Electric Power Co.) съобщи, че спирането на тока е засегнало 19 селища.

Заради силните снеговалежи на Хокайдо има сериозни нарушения на жп и авиотранспорта. Отменени са повече от 270 полета, спряно е движението на повече от 300 влака.

Заради опасност от наводняване в източната част на Хокайдо са евакуирани 142 жители на крайбрежни райони. Вълните са повредили четири катера на бреговата охрана, която били на котва, един от тях е изхвърлен на брега.

Заради снега е забавено и движението на високоскоростните влакове Шинкансен в североизточната част на остров Хоншу, където в крайбрежните префектури снежната покривка достига 70-80 сантиметра.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини