Бизнесът се срещна с представители на турското консулство

За среща между представители на местния бизнес и търговското аташе на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив Баръш Йеничери съобщава сайтът на ОбА – Първомай. Според публикуваната информация срещата е по молба на Консулството. Оттам са  проявили интерес към производители на плодове, зеленчуци и собствениците на преработващи предприятия. Като дипломат, занимаващ се с въпросите на търговията, г-н Йеничери е формулирал целите си като „улесняване на турските инвестиции в страната и по – конкретно в Източните Родопи“.  По думите му, към момента в страната ни оперират около  сто турски фирми, чиито инвестиции надхвърлят 2 милиарда долара. Към консулството вече са се обръщали турски фирми, които питат къде е най ­ удачно да инвестират. „Ние вече ги насочваме именно към района на Първомай”, любезно е допълнил Йеничери.

Първомайските бизнесмени са получили покана за участие на Балканска икономическа среща, която предстои да се  проведе през февруари в Бурса.

Първомай е спирка от дипломатическата  дейност на г-н Йеничери. Малко по – късно той е гостувал и в община Асеновград.

Теодора Кирякова

Снимки: ОбА - Първомай

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (26)

  • 1
    11
    11
    17 -7
    08:54, 23 яну 2015
    Келнера е много любезен.
    • 11
      111
      10 -8
      09:27, 23 яну 2015
      Когато имаш гости и ги почерпиш може би не си домакин, а си "келнер"...Странни са възприятията първомайски. А как последно е името на госта, щото не става ясно от този материал - няколко пъти го кръщават по различен начин.
    • Из
      Из "делниците на един луд"
      5 -9
      09:50, 23 яну 2015
      Така е - президентът посреща Кери наулицата и ведн... Виж коментара
  • 2
    Вс
    вса
    37 -2
    09:35, 23 яну 2015
    Защо само турски инвеститори се насочват към Първомай? Каква е ползата за първомайци? Турция не е членка на ЕС. Поканете бизнесмени от Румъния, Унгария,Полша Чехия и други европейски държави, дори от Русия
    Градът все повече запада, всичко се разпродаде, няма работа, младите бягат в големите градове. Съграждани, които винаги са гледали оранжерии и земеделие отдавна са се отказали защото няма пазари и условия за това. Не можем дупките по пътищата да си запушим , тръгнали сме инвеститори от Турция да си докарваме. Земята, която преди години бе засадена с домати, чушки и други зеленчуци сега се засажда с тютюн. Направете една зеленчукова борса в общината - така ще печели общината и ще живне земеделието. Привлечете инвестиции, от които да печели общината - да се възроди земеделието, да има пазар за малките земеделски стопанства, създайте условия за малкия и среден бизнес.
    Какви работни места осигури турската инвестиция в АДФ - никакви
    Какви работни места осигурява тютюнопроидводството за първомайци - внос на работници от други райони.
    • Ta
      TANA MURABETO
      0 0
      10:44, 23 яну 2015
      Analiziiraiki fagta 4e turski invistitorite se naso4vat(ustremno) kam Parvomai e mnogo polezn i e edna duhodonosna perspegtiva,no i inovativnos.Samia gospodin se nazovava Eni4eri i tova nesamneno e edin garant za ospevaemos na tozi taka vajen nam proegt.Eni4erite sa bili tvardi hora-gledali sme tova v filma v lizeto na Josif Sar4edjieva.Dosega nikoi proegt na g-n kmet Papazov ne e pretarpial FLOP(proval).Toi i zatova eventoalno rasdava.
    • Ww
      www
      10 -6
      17:39, 23 яну 2015
      Тютюнопроизводството дава хляб на много първомайски семейства - това много лесно се доказва. В общината има инвестиции и от другите държави, които сте изброили - това може да се провери. И никой не връща инвеститори, ако иска районът да се развива. Южната ни съседка е много по-добре икономически, дори и да ни е мъчно, че не сме като тях икономически, няма да ги настигнем като драскаме коментари по сайтовете.
    • Fg
      fgg
      8 -4
      20:09, 23 яну 2015
      До WWW
      Колкото и да ви е неприятно този сайт е за да се драскат коментари. Още малко и да кажете, че цял Първомай се изхранва от тютюнопроизводството. Общината може да се развива, като осигурява условия на хората за работа, за вдигане на доходите, за развитие на земеделие , пазари за това. И няма какво да доказвате - според мен общината запада. Прави са съгражданите. Тук е земеделски край , не район за тютюнопроизводство. А относно икономическото развитие на Турция - гледайте България, ние живеем тук и трябва да отстояваме националният си интерес.
    • 67
      67
      7 -1
      21:21, 23 яну 2015
      не тютюнопроизводството ви дава хляб субсидиите и доплащанията.А и турция е в рецесия вече
    • Ww
      www
      4 -3
      06:54, 24 яну 2015
      Освен, че си "драскате" в сайта, Вие конкретно какво сте направили за развитието на Първомай и общината? Или е по лесно отстрани да говорите. Не напразно са ни обявили за държавата на мрънкалниците. Ами като имате усещане, че общината запада идете в ОбС, дайте конкретни предложения и виждане как да се реализират идеите Ви - ето това би помогнало.
  • 3
    Ta
    TANA MURABETO
    2 -3
    10:29, 23 яну 2015
    Ot fotografiata:Kmet Papazov razdava li ?!Gledam 4i nikoi ni sa krasti,a si sedat odobno.
  • 4
    Въ
    Въшка
    25 -2
    11:05, 23 яну 2015
    Напоследък кметът май работи като дистрибутор на Даци и Богданов. Обикаля Европа и близкия изток с общински пари да им предлага стоката вместо да си гледа работата и градът да спре да пропада главоломно
    • Ww
      www
      11 0
      17:48, 23 яну 2015
      Градът ще се оправи точно с обиколки, контакти и съдействие на местните фирми. Не става с мятане на китки манекенски по коридорите, нито с ходене на лов и отлежаване в кабинета.
    • Ht
      http
      15 -4
      19:17, 23 яну 2015
      Шъ съ урай когато свинка кацне на джамия. Тия фирми и бизнесмени като са толкова кадърни да се рекламират по света само а не кметя като мечкадар да ходи по села и паланки в чужбина да ни показва мечките. Общинската власт трябва да предоставя бързи и качествени законоустановени услуги и да не дискриминира икономическите субекти както и участниците в управлението да не се занимават с тъмни неща. Сега какво излиза че общината е рекламна агенция на даци и разни други а кметя им е маркетинг мениджър. Постоянно кани някой и два пъти повече ходи другаде и троши народни пари.
    • Fg
      fgg
      8 -4
      20:14, 23 яну 2015
      Да питам WWW - от толкова обиколки и срещи и контакти как се е управил града, че не мога да разбера
  • 5
    Не
    незначителен гражданин
    36 -1
    11:35, 23 яну 2015
    Вместо да чета дебилските неграмотни мисли на някакво си Мурабе, бих желала да прочета, макар и с две изречения, за ползата която имам аз, като обикновен гражданин от тези срещи и нескончаемите воаяжи на кмета на запад и изток платени с моите данъци!От десетките информации изнесени в сайта за няколко години не мога да намеря и буква за тези ползи.Работни места ли открихме, приходи от данъци ли увеличихме, интелектуалния потенциал на Общината ли подобрихме? Пишете не се страхувайте!
    • 74
      742629
      18 -1
      13:41, 23 яну 2015
      Много точен коментар . Точно и ясно се пита за ПОЛЗАТА на местното население от тези срещи/панаири/изложения/пътувания на Здрастито най-вече към Ориента. Я да видим сега кой от журналистиката ще направи такова проучване и ще излезе със статия в сайта.
    • Ta
      TANA MURABETO
      0 0
      13:05, 24 яну 2015
      Ovajaema gospoja ,,bes zna4enie.,demek NO NAME!!
      Viziraiki antagonisti4nia surrealisam aneksiran vav aritropotro4nata aleksadtrazia na Vashia protaGOnizamaz si pozvolih da regeneriram edin antiagnostiti4en Reflex u institoivniat Vi,mila gospojo vodadizam.((I nimoite sade fayda da tras'te ot g-n kmeta.
    • Ta
      TANA MURABETO
      0 0
      13:28, 24 яну 2015
      mila gospojo,10000 pati po-obrazovana i po -na4etena sam ot vas:))
  • 6
    69
    69
    2 -5
    16:14, 23 яну 2015
    Който слуша и си мълчи печели два пъти:1.да не каже някоя глупост и 2.да чуе нещо умно!решавайте сами.
    • 96
      96
      4 -1
      17:28, 23 яну 2015
      Има хора, които като мълчат будят съмнение , че са глупави! Отворят ли си устата обаче, доказват правотата на това съмнение!
  • 7
    44
    44
    5 -3
    20:46, 23 яну 2015
    Как се подлага тоя кмета и все на турци ,както казва месното журнале все на "рязани аргументи" набляга ! А файда никаква.
  • 8
    На
    Найдьо
    8 -5
    22:20, 23 яну 2015
    За да има човяк пъри, му е нужнъ гърбина за да носи отгуворност и многу да бачка. Тукъ сте съ събрали едно общество, дето, аку послушъте бай ви Найдьо, по-добре да съ понаучи да живее простичку. Туй шъ рече да си хапните, да си пийните и, га съ стамни, да са потаковате. Последнуто-евентуалну, оти на зли хора тая рабута не им съ отдава. Освен това, за да не съ нъпрегните прекълено, планувайте живота в къс хоризонт-нещо като къс пас. Само за днеска, до преди лягъне. Утре, дет съ вика - нов план. Я мисля, че правилният управник шъ бъде тоя, дето успее да създаде ред, равнуправие сред хората и спокойна градскъ среда. Управникът не може дъ ви върти биснесъ, но почне ли да обслужвъ наши и ваши, винъги съ намира кой да го разкара. За да можем да живеем простичку, на масата трябва дъ има поне комат ляб. Има неща, без които живота става многу мъчен. Я дълбоку вярвам в тва, че Пъромай трябвъ да съ популяризиръ. Да не забрайте и мене. Еврупейскъта банка почва да печатъ пари и евруто съ обезценявъ спряму долъра. Лихвите по кредитите в евру съ очаква да ръстът и я съ налага да ви дигна цените на дупките. И кът Беров навремето шъ викна: за богъ братя, не умирайте, че раждъне безплатну може, ама погребение-изключено. А инак, от където и да дойдат инвестиции е дубре. Турция е многу по развита икономика от България. Слепци сте и затуй пропадъте.
  • 9
    До сега чакахме и викахме Неволята да ни помогне, но нейсе, СТЯГАЙТЕ СЕ БРАТЯ ДА СИ ОТВОЮВАМЕ БЪЛГАРИЯ ! От години турците купуват нашата Българска земя с нашите пари от помощите за дребните производители ( била някога тяхна - НЕ ! Била е на султана ! Никой няма нотариален акт! Турция е победена и няма право на нищо! ) Всички досегащни управници изпълняват плана Ран и Ът в това число и нашия кмет! Преди 3 год. Б.Брисов подписа договор за даване на 1 милион декара обработваема земя на Израел - срещу наем, но с условие да плащат нещо, но от когато поискат и започнат да я обработват !?!?! ... а нас да ли не са ни включили в този договор ?!?! Изредиха се вторите най-големи на най-големите, защо ли?! Сигурно за да ни помогнат ли ?! Да, ама не! Отново търмък и ни насаждат на пъртоци - искат да ни злепоставят и скарат с братовчедите ни руснаци, турци и украинци! Прилагат римската максима ( РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! ) НАРОДЕЕЕЕ ОСЪЗНАЙ СЕ !!!
    • На
      Найдьо
      4 -3
      22:51, 23 яну 2015
      Праотците трябвъ да съ увъжават. Има тъ в мрежъта. Напиши "питекантроп". Ква силъ, ква мъжественост. Един плюс от мене.
    • Бъ
      българин
      5 -1
      17:49, 24 яну 2015
      Абсолютно си прав в размислите си!И според мен това общинско управление начело с кметя е ялово и стерилно откъм идеи и амбиции за развитие на града ни.Видяхме, че за четвърт век вместо той да се развива и благоустроява още повече запада-няма производство, няма предприятия дори и старите се унищожиха и заклеймиха като изчадия на комунизма ,но и нови не се създадоха!Няма работа за населението,което следствие на тези фактори намалява и особено младата част от него!
  • 10
    По
    Поет революционер
    2 -1
    08:16, 26 яну 2015
    Яжти, пийти и сирети, лебец в бобеца топнети, салатка си нарижети и ракийца наточети. Яжти, пийти и сирети, тиливизора пуснети, гледайти, но нe мислети, вярвайти и съ чудети. Яжти, пийти и сирети, псувайти, но си сидети, кучитатата си хранети, кучешки живот водети. Яжти, пийти и сирети, на дицата помогнети, есимесчи изпратети и наздравица вдигнети. Яжти, пийти и сирети, „Сделка или не“ ришети, есимесчи пак пратети за игръ съ запишети. Яжти, пийти и сирети, чалга силно си пуснети, върху масата скочети и един гюбек фърлети. Яжти, пийти и сирети, яко, яко изпърдети и жинътъ опънети. Кеф голям, нали? Кажети? Яжти, пийти и сирети, данъците си платети, кредитите си върнети и трудети съ, трудети. Яжти, пийти и сирети, Нямати пари! Ни щети? Ощи малко путърпети, само, докато умрети.

Още новини

Последни новини