Модернизираха ПГСС за над 295 хиляди лева

Ремонти на стойност 295 638, 49 лв. бяха извършени в ПГСС „Васил Левски“. Средствата са осигурени от Министерството на образованието и науката по Национална програма Модернизация на материалната база в училище“, модул Подобряване на училищната среда“.

Поправен е покривът на основния учебен корпус на гимназията. Изцяло е сменена ламаринената му обшивка, положена е нова хидроизолация. Керемиденият покрив на училищния гараж, който беше пред срутване, е подменен с ламаринен. Напълно е подновена и сградата на учебните работилници, като е направена външна топлоизолация на стените, сменена е дограмата, ремонтиран е покривът. Поправен е и покривът над учебните кабинети в ремонтна работилница.

През декември бяха обновени и последните 11 санитарни възли в училището, с което приключи започналият преди 5 години ремонт.

След проведена процедура за избор на изпълнител ремонтът бе възложен на Ригелс“ ООД, гр. Варна

По същата национална програма училището ще получи 150 чина и 300 стола. Ще бъдат сменени подовите настилки в 4 кабинета. Ламинираният паркет за тях вече е доставен.

В рамките на НП Модернизация на материалната база в училище“ ПГСС е одобрена и за обследване, техническа паспортизация и издаване на енергиен сертификат. Стойността на тази дейност е 12890 лева. Така сградите на държавното училище ще имат всички необходими според законодателството ни документи.

Националната програма Модернизация на материалната база в училище“ оперира с целеви средства от държавния бюджет. Целите й са:подобряване на учебната среда чрез обновяване на материално техническата база на училищата и обслужващите звена; осигуряване на материална база за практическо обучение в съответствие със съвременните изисквания на пазара на труда; осигуряване на физически достъп до училищните сгради на децата и учениците със специални образователни потребности; подпомагане на процеса на оптимизация на училищната мрежа и гарантиране на достъпа до средищно училище, чрез осигуряване на училищни автобуси.

parvomai.net

Снимки: ПГСС "Васил Левски"

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ge
    Georgi_1422284401
    20 -12
    17:22, 26 яну 2015
    Vse pak tova e nai dobroto u4ilishte za6toto mladite hora vse pak imat predstava za zemedelie za ikonomika mnogo pove4e raboti moje6 da nau4i6 ot soyty i nakraia vzima6 sredno i profesionalna kompetetnost i ako vzemem 2ma y4enika ot dvete y4ilishta tozi na meteyto e s 2 kra4ki na pred za tova nie my vikahme KEMBRID4 stigaite dobre da sa6testvyva za pokolenia na PRED bRAVO NA GOSPOJA ROSICA GENOVA DA E JIVA I ZDRAVA.
    • 12
      123
      14 -11
      18:33, 26 яну 2015
      А бре ,георги ли си какъв си там,ти чувал ли си за категории училища,че у нас има професионални и общообразователни такива?Ако умееш да си разшифроваш абревиатурите на двете училища няма да пишеш простотии!Явно и ти си от малоумните ученици, които сега се пръкват и не стига ,че не знаеш съществени факти, ами и пишеш неграмотно и то с колосално количество грешки!
Последни новини