Екстремни татуси ... на очната ябълка

Сн.: Luna Cobra

По време на произнасяне на присъда в Аляска прокурорът обърнал вниманието на съдията на необичайните татуировки на обвиняемия.

Дясната половина на главата на Джейсън Барнъм, който се признал за виновен в опит за убийство на полицай, обилно е покрита с татуировки и дясното му око също е напълно черно.

Обвинителят сметнал това за демонстрация на враждебно отношение към обществото, но как и защо хората си правят татуировки на очните ябълки?

Американският татуист с прозвището Luna Cobra бил първият, който рискувал да експериментира с татуировки на очната ябълка. Целта на този процес далеч не била да внушава ужас у околните хора, а желанието да подражава на синеокия персонаж от култовия фантастичен филм „Дюн“ (1984 г.).

Стар приятел на татуиста веднъж му показал своя снимка, на която с фотошоп си бил оцветил окото в синьо подобно на героя от „Дюн“. Luna погледнал изображението и помислил, че може да го направи истинско.

Още на следващия ден татуистът взел спринцовка с мастило и намерил трима смели доброволци. Той въвел пигмент непосредствено в очните им ябълки, под тънкия горен слой – конюнктивата.

Една малка инжекция е достатъчна, за да се покрие с мастило около една четвърт от очната ябълка. Експериментите се оказали успешни и Luna вече е направил необичайни татуировки на няколкостотин души, като оцветил очите им в синьо, зелено, червено и черно.

По думите на майстора процесът се явява безболезнен – човек само усеща докосване до окото, известен натиск и сухота. Полският рапър Popek, който си направил зелени очи в Лондон, не е съгласен с това: той чувствал толкова болезнено парене в очите, че не можел да спи. Офталмолозите също са настроени негативно и предупреждават за риск от инфекции, възпаления, увреждания на очите и дори загуба на зрение.

Разсъждавайки за мотивите човек да си причини такива татуировки, Luna Cobra казва, че някои клиенти прибягват към тях, за да шокират околните, а други просто смятат, че изглеждат „яко“.

Американските затворници, които широко използват татуировки, с удоволствие взели новата мода на въоръжение и оцветяват очите си в различни цветове, за да сигнализират своята принадлежност към определена група.

Татуировките на очните ябълки засега все още са рядко явление – възможно е причината да е, че после няма отърване от тях. Но независимо от рисковете популярността на „очните“ татуировки бавно, но сигурно расте.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини