Д-р Катя Попова: "Свободата е идвала със смелостта на велики герои"

В деня на Националния празник Народният представител д-р Катя Попова поднесе цветя пред паметника на Ангел войвода заедно с нейни съпартийци и се обърна към приятелите си  чрез личния си профил във фейсбук:

Уважаеми българи ,

За мен е чест да ви поздравя по случай Националния празник на Република България!
В историята на България има една дата – 3 март, която е синоним на святата дума Свобода. Стремежът към нея векове наред е раждал герои, мъченици и будители, които със слово и меч са творили историята със златни букви и са изписвали категоричната воля на поробените – Свобода или смърт! Свободата е идвала със смелостта на велики герои, с апостолското дело на Дякона, с бунтовните стихове на Ботев, с кръвта на априлци, с безстрашието на опълченци, с вярата на батачани и с подвига и саможертвата на хиляди руски воини. 
Нека на тази светла дата отдадем признателност, преклонение, чест и слава на загиналите за Освобожението на България, български опълченци, руски , румънски и финландски войни в името и за бъдещето на България. 
ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК !

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Za
    za AGENTA
    3 -9
    23:02, 3 мар 2015
    Za St.Agenta sammmmmmo h u b a v o!!Edin mnogo 4es... Виж коментара
  • 2
    Ан
    Ангел уивода
    26 -1
    03:37, 5 мар 2015
    Един обяви, че от Първомай има един богоизбран съгражданин(или съгражданка),но и до сега не се разбра кой е този.Аз предполагам, че е един от тези тримата- да си каже кой е?

Още новини

Последни новини