Кметът внася 5 допълнителни точки на предстоящата сесия

5 допълнителни точки има намерение да внесе кметът Папазов към определените вече 14 от дневния ред на редовната сесия на Общински съвет Първомай. Всички те са свързани с теглене на заеми или издаване на записи на заповеди, които да обезпечат разплащането по проекти. Първата точка е за сключване на два договора за кредит с „Фонда за органите за местно самоуправление в България ФЛАГ ЕАД“. Единият на стойност 2 845 320,04 лв, а другият – 1 138 506,63. И двата кредита са необходими за разплащане на дейности по проекта „Подобряване на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води“, известен като „Воден цикъл“. Първият заем е краткосрочен, а вторият – дългосрочен.

Друга точка, която трябва да влезе в дневния ред е за искане на кредит, който да покрие наложените от Управляващия орган корекции по същия проект. Заемът ще бъде временен, безлихвен, осигурен от Министерство на финансите, откъдето ще бъде определено и по какъв начин да бъде погасяван.

С други три докладни кметът иска разрешение да подпише записи на заповеди, с които да обезпечи разноски по проектите за реконструкцията на водопроводните мрежи в селата Искра, Крушево и Езерово, така както са изискванията на европейските програми за финансиране. Общата стойност на трите заповеди е 1 163 354, 35лв.

Според председателя на местния парламент Дечко Петков, точките се отнасят до стандартни процедури и макар да не са в дневния ред, всеки от съветниците има време да ги разгледа. Ако решенията по тях не се гласуват на предстоящата редовна сесия на 27 март, ще трябва да бъде свиквана извънредна, защото са свързани със срокове, касаещи проектите.

Общата сума на кредитите и обезпеченията е приблизително 6 929 000 лв.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини