По превенцията на ранните бракове разговаряха педагози и родители от ОУ „П.К. Яворов”

По темата „Превенция на ранните бракове” разговаряха родители и учители от ОУ „П. К. Яворов” в Кърджали. Това стана по време на родителската среща, проведена на на 20 март в школото.
Мероприятието бе част реализирането на проект по Национална програма „На училище без отсъствие“. В хода на организацията на родителската среща и по време на провеждането й, активното участие взеха членовете на Родителският клуб към училището, създаден по проект „Всеки ученик може да бъде отличник“ на ЦМДТ „Амалипе“.
В срещата участваха 27 родители. Те гледаха филм, представящ трудната съдба на хора, които са създали семейства на 13-14 годишна възраст.
Лекторите на мероприятието бяха Вяра Алексиева, инспектор Детска педагогическа стая; Нургин Бекир, медицинска сестра в училището и Росица Средкова, главен учител в ОУ „П. К.Яворов“. Те запознаха присъстващите с опасностите, които крият ранните бракове по отношение на здравето, развитието и реализацията на децата. Акцент в дискусиите бе отговорността на родителите и обществото за прекратяване на това негативно явление. Бяха обсъдени необходимостта от дейности, които да информират родителите, да им оказват подкрепа за решаване на проблемите с подрастващите, да развиват уменията им да възпитават децата си.
Ръководството на училището и присъстващите се ангажираха да продължат съвместната си работа за превенция на ранните бракове и намаляване броя на децата, които отпадат от училище.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини