Учителят по математика, който развълнува интернет

"Връщайки се назад във времето, когато бях в католическото ми училище, тогава не беше необходимо много, за да може един учител по математика да бъде определен като добре изглеждащ...  стига да има достатъчно коса на главата си, да е под 30 и панталонът му да очертава добре задните му извивки", пише Хайли Ебър от nypost.

Но 26-годишният Пиетро Босели надхвърля тези стандарти. Той е модeл на агенция Models1. Опитвал се да запази тази си кариера в тайна, но ето какво го сполетя през последния месец.

Университетският преподавател се превърна в интернет сензация и беше определен за най-привлекателния учител в света. Според профила му в LinkedIn, Босели е получил докторска степен по математика и инженерни науки от University College, Лондон през 2014, а от миналия месец се изявява като лектор в колежа.

Един от студентите на Босели открил в гугъл, че преподавателят му се подвизава и като модел. След това публикувал една до друга негови снимки - на едната Босели решава уравнения, а на другата е без риза и изглежда предизвикателно.

Профилът на Босели е пълен със селфита, едновременно секси и смущаващи.

Самият той си мислел, че студентите му посещават лекциите му защото искат да научат нещо. Но забелязал, че му тайно му правят снимки.

Според някои греховно добрият вид на преподавателя отклонява вниманието от математиката. "Сигурна съм, че бицепсите на Босели могат да сторят добро и да вдъхновят някого за математиката, но ако не държа очите се затворени по време на лекциите, няма да разбера нищо", пише Дейзи Бюканън от Гардиън.

"Не се съмнявам, че той е талантлив преподавател и знам, че не е добре да съдиш за някого по външния му вид, дори и изявлението "прекалено привлекателен си за математик" да звучи като комплимент в някои среди. Но като се има предвид, че студентките биха си фантазирали за преподавател изглеждащ като Уинстън Чърчил, да поставиш топлес модел зад катедрата е като да си търсиш белята ", допълва Бюканън.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини