Хасково удържа обрат срещу Монтана и поведе в битката за бронза

Хасково/в бял екип/ удържа напора на Монтана

Хасково успя да бие гостенките от Монтана в нервен мач за 3-4 място от първенството на България по баскетбол жени. Нашите започнаха лошо и завършиха лошо, но за тяхно щастие устискаха преднина от 5 точки за 80 на 75 и поведоха с 1:0 в серията до 2 победи от три мача. Следващият двубой е в Монтана, а при евентуална загуба третият решителен мач ще се играе на домашна сцена, в зала Дружба.

Първият двубой от серията започна трудно за домакините, които бяха газени в подкошието от „монтанката” Карън Дувар, която ловеше буквално всяка топка от таблото.

Гостенките дръпнаха с 9 точки и си разиграваха коня, както си искат. Последва прекъсване за Хасково, след което нашите успяха да обърнат резултата и се оттеглиха с 2 точки аванс преди втората четвърт.
Ентусиазирани от обрата, хасковлийки нагънаха съперника и се поздравиха с 12-точки аванс на почивката-47:35. По едно време дори разликата набъбна на 20 точки, но в този момент Монтана се съвзе и започна да ни гази. През последната четвърт стрелбата на нашите не вървеше, пробивите не се получаваха, а гостенките правеха кош след кош и стопиха аванса до 73:78. Последва тайм-аут за „Хасково”, които заложиха на защитата в оставащите минути и съумяха да задържат аванса до 80:75.
Най-полезна за победителките бе MVP/най-полезен състезател/ в редовния сезон Олга Дубровина, която вкара 25 точки и хвана 11 борби. Друга истинска хасковлийка Анна Кириленко реализира 24 точки и взе 11 отскочили топки, Ралица Нанева се отчете с 19 точки.

Следващият сблъсък е на 26-ти април в Монтана.


Г.Христов

Малко повече късмет в стрелбата обезпечи победата
Другото бе борба в подкошието
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини