"Известия": Меркел се среща с опозицията в Москва

Канцлерът на Германия Ангела Меркел ще се срещне с представители на руската политическа опозиция по време на своята визита в Москва, която е планирана за 10 май, разкрива в. „Известия“.

Според източници на вестника опозиционерите имат намерението да поискат от германския политик да се засилят персоналните санкции срещу управляващите.

„Ние искаме да помолим да не се премахват санкциите срещу Русия. Да това води до дестабилизация на руската икономика, но според нас това е един от възможните начини за смята на властта. Също така смятаме, че е необходимо да се втвърдят санкциите срещу конкретни лица в страната“, цитира „Известия“ пожелал анонимност източник от средите на опозицията.

В момента не е ясно кога и къде ще се състои срещата на Ангела Меркел с руски опозиционери.

На 30 април Алексей Навални, Владимир Милов, Илия Яшин, Леонид Волков и други политици са подготвили списък от въпроси, които да обсъдят с канцлера.

Депутатът от Държавната дума Дмитрий Гудков опроверга пред „Интерфакс“ публикациите в руски медии, че представители на руската опозиция могат да се срещнат с канцлера на Германия Ангела Меркел по време на нейното посещение в Москва.

Според моите източници – това е лъжа. Никаква среща няма да има. Тя не е обсъждана и не е планирана, отбеляза Дмитрий Гудков.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини