НАП запозна бизнеса в Кърджали с изискванията при изпращане на работници в страни от ЕС

По инициатива на офиса на НАП в Кърджали в партньорство със всички работодателски организации се проведе информационна среща – дискусия на тема „Повишаване на информираността на български  работодатели при партньорства с фирми от ЕС“.  Директорът на приходната администрация тук , г-жа Елван Гюркаш заедно с екипа си запозна участниците с важни теми, свързани с новите моменти от данъчните законодателства  в страните членки на ЕС  и прилагането им в България. Подробно бе представена информация за „Условията за издаване на удостоверения А 1 при командироване на работници в държава-членка на ЕС“, с цел активиране дейността на бизнеса в развитието на глобализационните процеси, свободното движение на хора в рамките на ЕС и създаване на предпоставки за повишаване на заетостта , на вътрешната и външната мобилност на работна сила. Подробно бяха представени критериите и и изискванията за издаване на удостоверение А 1 , на които трябва да отговаря работодателя. По време на срещата бяха обсъдени и коментирани различни казуси поставени от бизнеса.

 Директорът на офиса на НАП представи способите, които агенцията предоставя на коректните задължени лица,  които имат временни  финансови затруднения.

 А относно събираемостта на приходи, тя подчерта, че агенцията ще продължи да прилага  необходимите способи, гарантиращи ефективното събиране на публични вземания.

 „Всяка среща с местния бизнес дава възможност  той  да  бъде   навременно запознат със всички новости при прилагането на данъчно-осигурителното законодателство,  за да не допуска  нарушения поради неинформираността си . По този начин гарантираме партньорските си взаимоотношения   и  издигаме авторитета на града и областта.“ , каза в края на срещата г-жа Елван Гюркаш, директор на офиса на НАП в Кърджали.  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини