Организират безплатен влак за димитровградските деца за 1 юни

Община Димитровград организира по повод 1 юни детски празник под надслов "Приключенски свят". Той ще се проведе в рамките на два дни.

На 31 май - неделя малчуганите с родителите си ще могат да пътуват с влак до Първомай. Превозът ще е безплатен, а целта е децата да видят отблизо този не използван често вид транспорт,  поясни шефът на Хуматарния отдел в Общината Антоанета Шаркова. 

Два курса ще бъдат организирани със съдействието на БДЖ, часовете са от 12:00 и от 13:00 часа. В мотрисата, която ще бъде ангажирана за децата, ще има много изненади. Пътуването ще става чрез билети, които безплатно могат да се вземат от касата на ОДТ "Ап.Карамитев" от 26 май. От Общината призоваха желаещите да се включат, да побързат, защото местата са ограничени.

Детският празник продължава и на 1 юни от 17:30 часа, когато ще има пиратско парти с живи папагали и пиратски кораб. Мястото е централния площад "България" и бул."България".

Малчуганите ще търсят съкровище, ще опитат безплатен сладолед, ще могат да украсяват складкиши. Ще има кътове за изработка на пиратски ленти, маски и шапки. ще се раздават и детски саби. За най-малките ще има места за оцветяване и за рисунки върху лица. В програмата с концерт ще се включат талантливите деца на Димитровград, поясниха от Общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Така изглеждат билетите, които ще получат безплатно пътуващите
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини