Родилка загуби бебето си, ще съди болницата

33-годишна родилка загуби бебето си при раждане в ямболската болница. Жената и съпругът й обвиняват лекарите и ще заведат дело за лекарска небрежност.
На 22 май 33-годишната Мийрем Ахмедова е приета в родилното отделение на ямболската болница с контракции и болки, съобщава bTV. Това е четвъртото раждане на майката.

Жената разказва, че дежурният лекар я настанил и отишъл да спи. След 16 часа състоянието й се влошило, а тоновете на бебето започнали да се губят. Едва тогава, твърди родилката, лекарите й обърнали внимание. Наложило се да бъде извършено спешно секцио, за да бъде изваден плодът. Бебето обаче било мъртво.

Мийрем и съпругът й обвиняват лекарите, че не са обърнали достатъчно внимание, което е довело до трагедията. 

Според директора на ямболската болница д-р Панайот Диманов, медиците нямат вина за случая. На жената били направени всички диагностични процедури. 

Родителите обаче категорично обявиха, че ще заведат дело за лекарска небрежност. 

Само преди дни Габровският окръжен съд отложи делото за смъртта  на 30-годишната родилка Десислава Манолова и бебето й. Причината е, че липсва експертно заключение. 

Младата жена постъпва в МБАЛ-Габрово за раждане на 11 септември 2013 г. Това е втората й бременност, жената има дъщеричка. Манолова преносвала бременността си, но лекарите твърдяли, че всичко е наред и най-вероятно терминът й - 9 септември - не е изчислен правилно. От 11 до 25 септември тя лежи в габровската болница, но лекарите не предприемат  предизвикване на раждането.

На 26 септември младата жена ражда момченце, но часове по-късно то умира. Причината е поглъщане на околоплодни води. Десислава пък развива сепсис, предизвикан от стафилококова инфекция. 

Тя е транспортирана в Плевен, но въпреки усилията на лекарите там, на 4 октомври умира. 
 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Минка Савова
    3 0
    21:50, 26 май 2015
    Това което се случва непрекъснато е отвратително, няма ли най сетне нещо да се промени? Лекарите никога не признават вина и не поемат отговорност за своите грешки. Докога!
Последни новини