Шеф на болница се престори на просяк, за да изпита лекарите

Директорът на русенската болница д-р Иван Стоянов се е облякъл като просяк и се престорил на болен, за да провери дали лекарите му си вършат съвестно работата.
Нестандартната акция в МБАЛ - Русе се провела преди около седмица, пише "България Днес". 

Д-р Стоянов искал лично да се увери дали докторите са будни по време на нощните дежурства. 

Той се облякъл се като просяк - с одърпани дънки, сложил качулка, и отишъл в Спешното отделение. Позвънил и излязла дежурната сестра. 

"Просякът" започнал да обяснява, че има болки на цялата лява ръка и му е изтръпнал левият крак. Освен това го мъчели главоболие и учестено дишане. Сестрата му казала да изчака и затворила.

Мнимият просяк обаче чакал в продължение на около 20 минути, без нищо да се случи, и затова отново звъннал на вратата на Спешното. 
Ситуацията се повторила и отново не получил нужното внимание.

След още 20 минути чакане пак звъннал и това вече силно ядосало медицинската сестра, която му се развикала, че няма време да се занимава само с него.

"Сестрата му казала нещо от сорта "Като съм казала да чакаш, ще чакаш", разказаха запознати лекари със случката. 

Тогава Стоянов си махнал качулката и казал: "С този инфаркт колко по-точно минути да изчакам", след което си тръгнал бесен от болницата.

Д-р Стоянов стана шеф на русенската болница преди няколко месеца, като преди това беше началник на отделението по Съдебна медицина. 

Предишният болничен директор - д-р Владин Петров, беше освободен от поста по искане на министъра на здравеопазването д-р Петър Москов. 

След като бе избран за директор на лечебното заведение, Стоянов напусна поста си на общински съветник в дунавския град, който заемаше преди това. 

След нощната акция на д-р Стоянов е започнала вътрешна проверка в болницата и се очаква провинилите се медицински служители да бъдат наказани, като не е изключено да има и уволнени. 

Преди дни 39-годишният клошар Стоян Христов почина на улицата в Смолян. 
Той получил инфаркт и е починал в съня си. 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    95
    959757
    13 0
    11:49, 29 май 2015
    Ако има подобни проверки- доста сестри и доктори ще изчезнат от болниците...
    • 92
      92383
      3 0
      14:44, 29 май 2015
      То почти няма да останат сестри и доктори,ако се правят такива проверки и се уволнява след това...
  • 2
    25
    2556
    7 0
    20:36, 29 май 2015
    Евала на д-р Стоянов . Още няколко такива проверки и ще видите колко много боклуци храним с нашите данъци ,а иначе за големи заплати знаят да реват . Колко много хора си отидоха от тоя свят от убийци с бели престилки .Дано горе ги съдят , защото у нас няма нито един осъден такъв УБИЕЦ .
  • 3
    33
    333282
    3 0
    09:42, 30 май 2015
    Колко умело е прикрито участието на лекари в тази схема. Медицинската сестра поне се е показала, а доктора е надувал задника в леглото. Всички доктори са касички за пари. Мислят, че след като са завършили медицина всеки е длъжен, дори и като ги види на пътя, да им плаща. Доктор!!!!!!МЗ да провери всички болници, да видят как се харчат парите на данъкоплатците. Как се наливат болните със системи и се правят кардиограми на 3 годишни деца за болно гърло.
Последни новини