Димитър Ушев сдаде официално поста си

Димитър Ушев официално напусна мястото си на председател на Съюза на работодателите в сферата на образованието  в Първомай. На тържествен обяд, в присъствието на новоизбрания стар кмет Ангел Папазов, шефката на образованието в Общината Катя Николова и директорите на общинските училища той предаде щафетата на Величка Чурчулиева.

Димитър Ушев е дългогодишен председател на това обединение и един от създателите му, преди повече от 13 години, с помощта на Кирчо Атанасов-тогава директор на Математическата гимназия в Пловдив.  Съюзът винаги е бил неизменен член на тристранната комисия в община Първомай. С негова помощ са се решавали проблемите на образованието, материалната база на училищата, работното облекло на учителите. Чрез него са разглеждани, подписвани или отхвърляни всички документи в тази сфера.

През септември Димитър Ушев се оттегли от директорския пост в ОУ“Св.Св. Кирил и Методий“ и се пенсионира с дългогодишен учителски стаж. Това е и причината за напускането на Съюза на работодателите. В кратко слово той направи ретроспекция на дейността си, изказа благодарност за сътрудничеството между директорите, а накрая се обърна към кмета с пожелание за нов успешен мандат. „Въпреки всичко, което се изговори покрай изборите, община в която се ремонтират училища и църкви има бъдеще“ – отбеляза бившият директор.

Ушев получи от колегите си красив букет и картина за спомен. Сега той се надява да се отдаде на спокойствие и занимания с любимото си пчеларство.

Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини