Огромно слънчево торнадо побърка човечеството!

Слънчевото торнадо е пет пъти по-голямо от Земята и засмуква със скорост 300 000 км/ч

Слънчево торнадо с размери пет пъти по-големи от тези на планета беше фотографирано от британски астрономи, разказва в. ”Метро”.

Уникалният феномен е заснет от телескоп, който е инсталиран на сателит на НАСА. Научните работници предполагат, че слънчевото торнадо е формирано от газове с температура 2 млн. градуса по Целзий. Феноменът се наблюдавал успоредно с протичането на слънчевите изригвания.

Торнадото ставало факт, като от повърхността на Слънцето се засмуквали тези газове с огромната скорост от 300 000 км/ч. на височина до 200 000 км. Страховитата гледка ставала все по-впечатляваща, защото по пътя си газове, които били с все по-висока температура увеличавали магнитни полета и електрически импулси във високите слоеве на атмосферата.

Един от откривателите на явлението д-р Хю Мартин от университета в Аберистуит, твърди че е 100% сигурен, че уникалното зрелище предизвиква глобалните слънчеви бури, които все повече затормозват човечеството. Колегата му д-р Син Ли пък просто се радва на редкия късмет, че са използвали момента и за пръв път са фотографирали толкова огромно слънчево торнадо.

През последните месеци не само астрономите регистрират бум на слънчеви изригвания. Хората буквално пропищяла от последиците на високата слънчева активност, която, не стига че ги побърка от болка в последния месец, ами пикът й престои догодина.

Тези вълни от заредени частици щом достигнат повърхността на планетата, предизвикват магнитни бури. Все повече хора усещат атмосферните промени чрез зверско главоболие, а кардиолозите отчитат нарастване на сърдечните проблеми в пациентите си.

Понякога магнитните бури застрашават дейността на изкуствените спътници на Земята и предизвикват смущения на радиопредаванията и електрическите мрежи.
Все по-новите данни, които получаваме от учените, могат да ни държат в напрегнато очакване на последствията от слънчевото торнадо.

Източник: razkritia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини