Газенето на хора на пешеходни пътеки - нарушение, според адвокат Марковски

Димитър Юлчев, който сгази две възрастни жени на пешеходна пътека в столицата, остава в ареста.


Състав на САС потвърди най-тежката мярка, наложена преди седмица от градските съдии, като се мотивира, че обвиняемият няма опасност да се укрие, но пък има опасност да извърши ново престъпление.

Юлчев е бил осъждан на пробация за предишни престъпления, но след изтичане на пробацията през септември, октомври и ноември миналата година, той е извършил нови нарушения.

Стана ясно още, че Юлчев е с 42 акта. От прокуратурата поискаха най-тежката мярка за неотклонение като подчертаха, че обвиняемият е работил като таксиметров шофьор без разрешително. Освен това, според показанията на хората, които са били в колата (две жени и един мъж), той е ускорил скоростта, въпреки че клиентите са видели пешеходната пътека и пешеходците и са го предупредили да намали.

Защитникът на Юлчев - адвокат Марин Марковски, заяви, че тази мярка не е законосъобразна, тъй като за нарушение на пътя не се налагат подобни. По думите му неговият клиент, който е подложен на голям психически и житейски шок, няма опасност да се укрие.
Освен това адвокатът изтъкна, че няма опасност и Юлчев да извърши ново престъпление, тъй като няма как да кара повече кола, защото след този инцидент нито една таксиметрова фирма няма да го наеме. Това, че е бил таксиметров шофьор, не го прави опасен, категоричен бе Марковски.

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

В съдебна зала присъстваха десетина цигани - близки и роднини на обвиняемия. По думите им, жените, които са пресичали на пешеходната пътека, са били пияни. Пияни били и клиентите на таксиджията, които постоянно го разсейвали - искали да им пусне по-силна музика, твърдят роднините на Юлчев.

Видеото можете да видите тук

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини