Войната с МВР взе главата на Миланов. Преглед на националния печат

„Труд": Първа брачна нощ в парламента

Вотът на недоверие срещу правителството на ГЕРБ заради спирането на проекта АЕЦ "Белене" очаквано не се състоя. А се превърна във водевил на тема "първа брачна нощ".
Причината - оттеглените от "Атака" подписи под искането на БСП за вот. Така подкрепата за процедурата падна под 48 народни представители, колкото са нужни по конституция, за да се внесе искане за недоверие към правителството.
Изненадващо на предизвестено несъстоялите се дебати се появи премиерът Бойко Борисов заедно с енергийния министър Делян Добрев. Досега на трите вота срещу кабинета Борисов не идваше с аргумента, че има по-важна работа. Този път министър-председателят сам обясни, че е готов за дебати, и дори си ги поиска от депутатите: "Предлагам, ваша работа си е, не искам да се меся в юридическите ви аргументи, но ние с министъра на икономиката и енергетиката като сме тук, очакваме да има дебат", декларира той.

„Стандарт": Войната с МВР взе главата на Миланов

Два дни преди заседанието при президента за бъдещето на спецслужбите премиерът Бойко Борисов уволни автора на законопроектите за националната сигурност, за разузнаването и за държавните гардове - ген. Румен Миланов. Той вече не е съветник и секретар на Съвета по сигурността, а днес правителството ще го освободи и от шефския пост в Центъра за борба с корупцията - БОРКОР.
"Работата, особено в БОРКОР, не ме задоволява, искаме да има по-добри резултати. Това са съветници в моя кабинет, които съм преценил, че към момента не могат да ме съветват, и търсим по-бързо и оперативно ниво", коментира Борисов. Ген. Миланов не бе открит за коментар, но по неофициална информация е научил от медиите за освобождаването си.


„Новинар": Напусна ни човекът телевизия Хачо Бояджиев

Отиде си още едно от емблематичните имена на България - неповторимият, вечно усмихнатият, човекът телевизия Хачо Бояджиев. Само дни след като изпратихме, Наум Шопов "онази с косата" не пожали и вездесъщия Хачо, който до последно ни развеселяваше със свежите си лафове.
Новината, че Хачо Бояджиев е издъхнал от белодробна емболия шокира еднакво и приятелите и враговете му. Макар и на 80 години режисьорът смайваше с невероятната си енергия, с любопитството си, с огромното си желание да твори още и още, вярвайки непоколебимо, че умее да прави телевизия. На този фон той не пестеше критики към по-младите си колеги, твърдейки, че това, което предлагат на екрана, е обида за зрителите.

„24 Часа": Съдът: Красьо Черния не е укрил данъци

Красимир Георгиев, прочул се като лобиста в съдебната система Красьо Черния, беше оправдан вчера от Софийския градски съд по дело за укриване на данъци. Само той, адвокатът му и прокурор чуха лично решението на съда. Изненадващо не само процесът, но и присъдата бе засекретена и журналисти в залата не бяха допуснати.
"Има една поговорка - когато фактите говорят, и боговете мълчат", тържествуващо обяви Георгиев, след като узна, че е невинен.
Това е второто приключило дело срещу бизнесмена от Плевен на първа инстанция.
Преди два месеца - на 22 февруари, съдия Ваня Горанова от Софийския районен съд му даде 2 г. условно за лъжесвидетелстване. Час след като Красьо бе оневинен за данъците, станаха известни и мотивите на Горанова.

„Дума": Професионално ориентиране още от първи клас

Професионалното ориентиране трябва да започва още от първи клас. Това е целта на проекта "Система за кариерно ориентиране в училищното образование", финансиран от Европейския социален фонд и оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" с 10 млн. лв. Около 466 000 ученици от I до XII клас ще бъдат включени в мащабната програма.
Системата за кариерно развитие ще е насочена към три групи ученици, като в първата ще са включени децата от първи до четвърти клас. По проекта те ще получават информация за професиите на хората в съответното населено място, в което живеят, и за уменията, необходими за тях. Учениците от пети до осми клас ще се учат как да изберат подходящо образование или професия. Учениците от IX до XII клас ще бъдат подпомагани в професионалната реализация, съобразена с пазара на труда.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини