Ужас на летището, части от човешки тела са били разпилени навсякъде

Гледката на летището е била ужасяваща каза за Радио „Фокус” - Бургас Сабетай Варсанов, председател на еврейското дружество „Шалом” в Бургас. По думите му взривът е бил един, като е бил поставен в един от автобусите. При неговото избухване е бил засегнат и втори автобус. Един от тежко пострадалите израелци е починал в болницата, потвърди Варсанов. Пред болницата има и лек автомобил, върху който Варсанов показа части от човешка кожа и пръски кръв. Това е била кола, взета под наем от руско семейство на бургаското летище и която се е намирала в близост до инцидента. Един от парамдеците разказва, че гледката на летището е ужасяваща и части от човешки тела са били разпилени навсякъде.

Фирмата Ортана с международно участие е организирала пътуването на израелските туристи, които станаха обект на нападение на летището в Бургас, според информация от туристическия бранш. Пред БНР представител на туристическата агенция Ортана не е пожелал да даде информация, но споделя: Бях на 2 метра от автобуса като гръмна. В момента се радвам, че съм жив. Извинявам се много.

Българската хотелиерска и ресторантьорска организация непрекъснато обменя информация, като се опитва да убедят хотелиерите, които приемат израелски туристи, да засилят охраната. Според Елена Иванова - заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация - това са туристи, пристигнали днес в крайморския град. Извършени са два полета от Израел за България на "Еър Виа" и "България еър". Инцидентът е станал малко след като е кацнал самолетът на "България еър".

Еврейската общност в България е силно обезпокоена от случилото се на летище Сарафово в Бургас.Пред "Хоризонт" председателят на регионалната организация на евреите в България "Шалом" Александър Оскар каза: Силно сме обезпокоени от информацията, с която разполагаме - за автобус с 40 израелски туристи, който е взривен на летището в Бургас. Знаем, че има много ранени израелски туристи. Искам да благодаря на болницата в Бургас за оказаната помощ.

Уточнява се броят на загиналите при взрива на летището в Бургас, каза пред БНР окръжният прокурор Калина Чапкънова, която е на мястото на инцидента. Все още не може да се каже точният брой на загиналите. Калина Чапкънова допълва, че 33-ма туристи с наранявания са били транспортирани до Многопрофилната болница, като един от тях е починал.

Прокурор Чапкънова потвърди със сигурност, че в автобуса е имало взрив

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини