Министри и два самолета с ДОТИ и медикаменти пътуват за Бургас

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на външните работи Николай Младенов и министърът на здравеопазването Десислава Атанасова са отпътували към мястото на инцидента на летище Бургас.

На летището вече е министърът на финансите Симеон Дянков.

Изпратени са два самолета, снабдени с техника на Дирекция „Оперативно-технически операции“ и с медицинско оборудване.

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова трябва да пристигне заедно със спешни екипи от "Пирогов" и Военномедицинската академия, които да подпомагат работата на медиците от Бургас. В Бургас отива и началникът на ВМА проф. Стоян Тонев.

Световната новинарска телевизия Си Ен Ен предаде като извънредна новина информацията за взрива на автобус с израелски граждани на Летище Бургас. Водещата съобщи, че има пострадали, които са откарани в болница, и допълни, че все още не е известна причината за експлозията.

Агенция Франс прес разпространи съобщението за взрива в крайморския ни град, посочвайки, че говорителят на Министерството на вътрешните работи Ваня Вълкова е потвърдила за инцидента.

Всички полети на бургаското летище са преустановени. Районът е отцепен и се охранява от полицията. На терминал "Заминаващи" има близо 200 пътници. Никой не може да напуска летището

Всички ранени вече се извозени до болницата и не се очакват още пострадали от бургаското летище. Сред ранените има 11-годишно дете и две бременни жени. Преди минути пред лечебното заведение дойдоха и първите желаещи да дарят кръв за пострадалите израелци, съобщава оттам кореспондент на Фокус.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини