Манна небесна за феновете на чашката: обувки които те водят до дома

Британецът Доминик Уилкокс е известен с нетрадиционното си изкуство. Той е трийсет и седем годишен ексцентрик и непрекъснато ни изненадва с модерните си хрумвания. През скулптури от кесксчета, закачалки от четки и други щуротий сега Доминик е загрижен за това как подпийнали хора се прибират у дома. За целта е създал обувки с GPS и светоизлъчващи диоди, за да посочват пътя на загубилия ориентацията си собственик, пише в. „Дейли мейл“.

 Официалното наименование на обувките е „Няма друго място като у дома”. Обувките, създадени от Уилкокс, имат програмируем GPS приемник в токовете. Посоката към дома се задава предварително чрез USB връзка с лаптоп.

Веднъж зададена дестинацията, обувките имат грижата да упътят почерпения си собственик към вкъщи. Лявата обувка е снабдена с разположени в кръг светоизлъчващи диоди, които показват каква посока трябва да се следва, а дясната - с диоди по права линия. Тяхната функция е да покажат колко близо до предварително зададената дестинация се намира прекалилият с чашката човек. Цената на чифт е 200 паунда.
(Друг е въпросът, как сме със зрението в пияно състояние.)
Сигурно руските инженери завиждат много на идеята, но истината е, че освен пияниците и глупците, има много хора със заболявания на паметта, за които подобни обувки биха били животоспасяващи. 

Ето линк към видео: http://vimeo.com/49425556
 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини