Пенсионер осъди Е.ОН за 24 бона

66-годишен мъж от русенското село Кошов окончателно спечели съдебна битка с Е.ОН и спечели рекордно обезщетение от фирмата. Монополистът трябва да изплати на Иван Петров сума в размер на 24 150 лева, след като Върховният касационен съд не допусна обжалване на решението на Окръжния съд в Русе.

Ходенето по мъките на семейството на потърпевшия започва през 2008 година. По анонимна жалба служители на Е.ОН правят проверка на електромера на къщата. Оттам констатират, че уредът е "манипулиран". Настояват титулярят на партидата да плати тока си за шест месеца назад, но преизчислен в максимални киловати за сумата от 1800 лева. Семейството отказва да плати. Таблото се намира извън къщата и достъп до него имат само от Е.ОН, обясняват потърпевшите. Тогава решават да потърсят правата си в съда и започват дела. Докато текат процедурите, къщата е оставена без ток за 605 дни.

Основният мотив, с който съдът отхвърля претенциите на електроразпределителното дружество, е, че електромерът е собственост на Е.ОН. Дружеството е длъжно да следи как работи, сочат магистратите в решението си.

След приключването на делото токът на семейството е възстановен по общите условия в договора, а на Иван Петров е присъдено обезщетение от 24 150 лева - по 40 лева за всеки ден без ток.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини