Политолог: Септември ще бъде май, ще има предсрочни избори

Ще има нови предсрочни избори, но не се знае колко скоро ще са те. Това коментира в сутрешния блок на телевизия и радио Bulgaria On Air политологът доц. Анна Кръстева.

Вчера стана ясно, че четири партии влизат в парламента – ГЕРБ са първи, на четири процента от тях са БСП, следвани от ДПС и “Атака“. Засега ГЕРБ реално остават в политическа изолация.

Вчера лидерът на БСП Сергей Станишев и ДПС заговориха за програмно правителство, което да се сформира в диалог с всички, освен с ГЕРБ. Двете партии лансираха тезата, че в преговорите трябва да се включат и представители на гражданското общество и партии, които не са успели да преминат бариерата за влизане в НС.

Днес Анна Кръстева сравни поведението на Станишев с това Симеон Сакскобургготски след изборите през 2005 година.

Разликата е, че тази игра не е толкова изискана, допълни тя. Според нея на вчерашната пресконференция в НДК Сергей Станишев се е държал като ляв политик, а кандидатът за премиер от “Коалиция за България“ Пламен Орешарски, като десен. Прогнозата й е, че дори и да се сформира програмен кабинет, есента ще има нови избори, а "септември ще бъде май“.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини