ГЕРБ-ерите се изнизаха от НС, обидиха се на Мая Манолова

Парламентарната група на ГЕРБ напусна пленарна в знак на протест по начина на водене на заседанието от зам.-председателя на НС Мая Манолова. Това стана по време на изслушването в НС на служебния министър-председател, министъра на икономиката и други представители на сектор енергетика.

Представителите на ГЕРБ си тръгнаха, защото Манолова взе думата от председателското място, тъй като в този момент тя водеше заседанието. Депутатката от БСП направи изказване от трибуната, като си позволи да внесе някои уточнения към “колегите, които са депутати за първи път“.

"По коя точка от правилника вие си позволихте да влезете в ролята на ментор и да държите подобен тон", попита Десислава Атанасова. Според депутатите от ГЕРБ Манолова е нарушила правилника, тъй като ако иска да взема отношение по същество, трябва да го направи от парламентарната трибуна.

Голяма част от депутатите отказаха коментар по темата, след като излязоха от залата. Десислава Атанасова обаче се спря, за да отговори на журналистически въпроси.

По нейни думи Мая Манолова си е позволила да наруши грубо правилника. 42-рото НС работи по правилника на 41-вото до изработване на нов. Според Атанасова и в предишното НС Манолова е прилагала процедурни хватки и е показвала неуважение.

"Това мина всички граници", възмути се ексминистърът.

В знак на уважението, което ние имаме към българските избиратели, напуснахме, мотивира се Атанасова. Тя отново повтори тезата си, че тройната коалиция е вътре и си гласува.

Депутатката от ГЕРБ обаче беше категорична, че партията не се предава, а гласът на народните представители ще се чува.

След като депутатите от ГЕРБ напуснаха залата, Ангел Найденов от БСП настоя ръководството на НС да поиска народните представители да влязат отново в залата. Те се отзоваха на призива и влязоха в пленарна зала.

Бойко Борисов обаче следеше дебата през цялото време от банката си, въпреки че колегите му ги нямаше. Самият той посрещна с усмивка връщането им.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини