Станишев иска мандата още днес

Възможно е още днес да бъде връчен проучвателният мандат на втората политическа сила - БСП, каза лидерът на БСП Сергей Станишев пред журналисти след края на консултациите с президента Росен Плевнелиев, предаде “Фокус”.

Пред президента заявихме, че г-н Орешарски е готов да приеме проучвателния мандат незабавно. Такова е, мисля, и намерението и на президента и ние сме в очакване, каза Сергей Станишев.

"В 13.00 часа започваме консултациите с ДПС по програмните намерения на правителството на г-н Орешарски. Това е процес на диалог, предварителни ултиматуми не може да се поставят", каза Станишев.

Номинираният от левицата за премиер Пламен Орешарски определи като добър вариант в понеделник или във вторник да се гласува новият кабинет.

"Ден-два ми трябват, не за да мисля личностите, а за да ги консултирам", добави Орешарски.

"В момента не сме в процедура на връчване. В момента сме в процедура по консултации за връчване на мандат. След като приключат консултациите, би могло да се пристъпи към връчване на мандата", каза самият президент Плевнелиев в началото на консултациите с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Конституцията казва, че президентът трябва да направи консултации с всички политически сили, след това може да пристъпи към връчване на мандата, каза президентът Росен Плевнелиев.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини