Орешарски прави правителство на България

Малко след 15,30 часа Пламен Орешарски, придружен от лидера на БСП Станишев, получи от президента Плевнелиев мандат за съставяне на правителство.

„Г-н Орешарски, пожелавам Ви успех". С тези думи президентът Росен Плевнелиев връчи проучвателния мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател на левицата Пламен Орешарски.

От своя страна бившият финансов министър в кабинета "Станишев" увери държавния глава, че ще се постарае в най-кратък срок да представи състава на програмния кабинет за гласуване в 42-то НС.

„Действаме на високи обороти, но така и трябва", коментира президентът Плевнелиев, тъй като това е втората среща за деня между представителите на левицата и държавния глава.

В началото Сергей Станишев предостави на държавния глава всички документи, удостоверяващи, че БСП и парламентарната група на КБ издигат Пламен Орешарски за кандидат-премиер на страната.

Непосредствено преди церемонията на Дондуков 2 в парламента се състоя и първата среща между БСП и ДПС, която даде начало на обсъждането на плана "Орешарски".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини