Станишев: Орешарски поема изключително тежка отговорност

"Наясно сме, че г-н Орешарски поема изключително тежка отговорност", каза лидерът на БСП Сергей Станишев след приемането на мандата от президента Росен Плевнелиев.

 "Много бих се радвал, ако наследството, което той получава, беше като това, което беше получено в 2009 г., с това ниво на държавния дълг, с това състояние на икономиката", добави лидерът на БСП.

 Според Станишев "Правителството на Орешарски ще стъпва по минно поле, с множество заложени капани, скелети в гардероба, и ще трябва да ги овладява и заедно с това да осъществява реформи". Той изрази надежда, че правителството ще бъде подкрепено от парламента.

 "Няма сектор, който да не е в изключително тежко състояние, с проблеми, които могат да се взривят. Необходими са спешни мерки за хората за възстановяване на държавността и за фирмите, за да започне промяна. Разглеждам БСП като инструмент за промяна на статуквото. Знам, че има много недоверие, скептицизъм и висока степен на нетърпение", каза още Станишев.

"Ясно е, че евентуално правителство оглавено от г-н Пламен Орешарски ще бъде подкрепено от две политически сили - Българската социалистическа партия и Движението за права и свободи, първата е член на Партията на европейските социалисти, а другата член на либералното европейско семейство. От наша страна ясно беше заявена идеологическата несъвместимост между партия „Атака" и БСП особено по отношение на европейската политика. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров също неведнъж и особено отчетливо обяви, че няма да подкрепи кабинет оглавен от г-н Орешарски, каза Станишев.

 "Правителството на малцинството на г-н Борисов от ГЕРБ, член на ЕНП, бе избрано на 27 юли 2009 година с гласовете на партия „Атака", която дори обяви подкрепата си от парламентарната трибуна. Три години поред ГЕРБ приемаше бюджета и преодоляваше вотовете на недоверие към правителството си с подкрепата на същата тази партия „Атака", добави лидерът на ПЕС и БСП.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини