Илиян Тодоров в изненадващ клип: Не съм аз убиецът!

Вместо да влезе в затвора, осъденият на доживотен затвор Илиян Тодоров заради зверството пред "Соло" се появи... на видео.

В клип, разпратен до медиите и адресиран до главния прукорор Сотир Цацаров и до комисаря по правата на човека към Съвета на Европа Томас Хамарберг, младежът, който се представя за Илиян Тодоров, обяснява, че не той е убиецът на Васил Александров и Кирил Въжаров, наръгани с нож на 18 април 2009 г. пред злополучната столична дискотека.

Физическият извършител на кръвопролитието бил друг, Тодоров го видял, но не знаел нищо за него.

Във видеото той се обръща към обвинител №1 в държавата, защото всички възможности за търсене на истината по случая вече били изчерпани от съда.

"Защото е налице една очевидна несправедливост, станала възможна благодарение на изпълнение на политическа поръчка и стремеж да бъде задоволено общественото очакване. И за жалост нито Вие, нито обществото е наясно каква е истинската причина за моето мълчание", казва той.

Илиян Тодоров не отрича, че в злополучната нощ е бил в дискотека "Соло" и е присъствал на убийството, наречено от него "събитие", което било видно и от камерите, запечатали всичко.

"Видях извършителя, защото беше на метри от мен и погледите ни се срещнаха. Нямам детайлна информация за него, каквато по-късно всъщност се оказа, че той има за мен. Защото заплахите започнаха едва няколко часа след това, те продължиха и в следствения арест, впоследствие и в Централния софийски затвор. Трябваше да мълча, защото заплашваха да избият семейството ми, а по-късно и мен.

В желанието си да осребрят мъката си и да намерят жертва, тези хора не се спряха пред нищо. Те плащаха на медии, за да излиза поръчкова информация, плащаха на лица за физическа саморазправа с мен, плащаха за упражняване на психически тормоз срещу мен и моето семейство. Това е цената на моето мълчание", настоява той.

В същото време Тодоров се пита, след като истината не е открита, защо той получава доживотна присъда и си отговаря: "Явно потърпевшите да осребрат мъката си, доволно общество и суперлативи за доброто правосъдие. А в същия момент физическият убиец е на свобода и е сред вас".

Накрая на клипа той твърди, че се обръща към главния прокурор за адекватна и обективна реакция по случая, продиктувана от морала и оценката на самия Сотир Цацаров. 

"Ако това е невъзможно, моля да бъде задействана процедура по отнемане на гражданските ми права, защото аз просто се срамувам да бъда част от общество, което вкарва в затвора невинни хора", заключава осъденият младеж.

Не е ясно къде и как е снимано видеото, качено в YouTube.

На 4 декември т.г. ВКС осъди Илиян окончателно на доживотен затвор за двойното убийство и има срок една седмица срок, за да влезе зад решетките. Според почернените близки на двете момчета Илиян се е укрил, за да не излежи присъдата си.

След като беше освободен от СГС, Илиян Тодоров не се появи на нито едно от заседанията на Апелативния съд, нито на единственото пред ВКС.

Срокът за откриването на Илиян изтече във вторник, 10.12. Ако той не се появи доброволно, днес би следвало да бъде обявен за общодържавно издирване.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини