Кърджали узурпира цигарената контрабанда в Хасковско

Контрабандата напоследък се пренася по редовните автобусни линии

371 900 къса безакцизни цигари или 18 595 кутии бяха „арестувани“ при съвместна акция между Главна дирекция „Национална полиция“ и хасковското МВР. Общото между всички контрабандни папируси е, че са собственост на кърджалийци, макар задържаните да нямат връзка помежду си.

Акцията е в резултат на предприетите мерки за противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки без бандерол, съобщиха от МВР.

Операцията започнала вчера около 17 часа на АМ „Марица”. Ченгетата спрели за проверка лек автомобил „Рено Трафик” и наистина открили сериозен трафик на стотици хиляди цигари без бандерол. Водач бил 50-годишен жител на кърджалийското село Зелениково. В колата са пътували още 6-ма души от Чирпан, Хасково и Ямбол. Реното е върнато на ГКПП ”Капитан Андреево” за щателна митническа проверка, при която цигарите са преброени до 308 000 къса, до една контрабандни. Водачът и трима от пътниците са задържани за срок до 24 часа.

В хода на операцията, проверяващите са спрели за контрол и автобус „Отокар Навиго”, допълват от МВР. Той бил управляван от 31-годишен кърджалиец. Превозното средство, в което са пътували 25 пътници, също е отклонено за митническа проверка. От автобуса са конфискувани 63 900 къса безакцизни цигари. Шестима пътници от Кърджали и Хасково, за които се предполага, че са собственици на цигарите, са задържани с полицейска мярка.
По двата случая в РУП-Свиленград са образувани 7 бързи производства и 1 досъдебно производство. Съставени са и 12 акта по ЗАДС и 1 акт на ДАИ.

Проведената на 19 май операция е част от предприетите дългосрочни мерки на МВР за пресичане на контрабандните канали за акцизни стоки без бандерол. Фокусът на полицията е върху незаконния внос, транспортиран чрез пътническите превози в страната.

Г. Христов

Тайниците са разнообразни
Заловени са 18 590 безакцизни кутии
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини