Наградиха най-достойните учители на Хасково

Най-достойните учители на Хасково за 2014-та година-Георги Станков, Златка Атанасова, Илияна Тотева и Маргарита Добрева

4-ма учители на Хасково бяха наградени с най-престижната награда в училищното образование „Неофит Рилски” лично от министъра на образованието Анелия Клисарова. Почетният знак им бе връчен на пищна церемония в София на 19-ти май, а днес заслужилите педагози бяха почетени и на тържественият концерт в Хасково по повод деня на славянската писменост и култура 24-ти май. Преподавателите, обучили няколко генерации хасковски ученици, заслужиха признанието с високия си професионализъм, признат от техните възпитаници, родители и колеги, подчерта началникът на РИО Хасково Мариела Златева. Бурни аплодисменти от станалата на крака зала съпроводи признателните букети с цветя. С тях се окичиха архитектът на поколения строители Георги Станков от професионалната гимназия по дървообработване и строителство, преподавателката на езика на Шекспир Маргарита Добрева от ГПЧЕ” Асен Златаров” , учителят по информатика в най-предпочитаното хасковско основно училище „Иван Рилски” Златка Атанасова и литераторът от ОУ „Никола Вапцаров” Илияна Тотева.

Преподавателите са точно 50 % от отличеното за високи постижения учителско съсловие в Хасковско за 2014-та година. Както haskovo.net вече ви уведоми, призът за най-добър училищен директор получи шефът на димитровградската езикова гимназия „Иван Богоров” Крастимир Кръстев, учителят в същата гимназия Тодор Тодоров, Ваня Николова от СОУ „Петър Берон”-Свиленград, Иванка Янкова от ОУ „Алеко Константинов”-Димитровград и Дияна Стоянова от ОУ „Иван Вазов” гр. Харманли.

В концерта дефилираха талантливи ученици от ОУ „Климент Охридски” във вокални, фолклорни и танцови формации. Гост-артисти бяха малките звезди от аеробик-клуб Виолена и възкръсналия от пепелището на закриването Духов оркестър на община Хасково.

Г.Христов

Най-достойният директор Красимир Кръстев/вляво/ и учителят и също призьор на "Неофит Рилски" Тодор Тодоров
Препълнената зала изпрати с аплодисменти заслужилите педагози
Ученици от "Климент Охридски" показаха талант на сцената на читалище "Заря"
...както и мажоретките
...и възстановения духов оркестър на община Хасково
Мариела Златева благодари на заслужилите педагози
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини