Георги Костадинов остава зад решетките за "висока дързост"

Георги Костадинов/вдясно/ вдига наздравици в компанията на бившия си шеф Филип Александров

Арестуваният в сряда зам.-шеф на митница Свиленград Георги Костадинов остава в постоянно в ареста. Това реши Специализираният съд в София, след днешното разглеждане на мярката на Костадинов.
Съдът анализира, че количеството от близо 967 грама амфетамин, което бе открито в колата на Костадинов е особено опасно, защото наркотици приемали основно хора под 18-годишна възраст. Преценява се, че при друга мярка Георги Костадинов може да се укрие или да извърши друго престъпление. Другият мотив бил, "високата дързост", с която зам.-директорът на митницата пренасял наркотиците защото имал възможност да минава през границата без да бъде проверяван. Случаят на Костадинов беше описан като сериозно организиран и с добра подготовка, макар и прокуратурата да не посочва по поръчение на кого е действал зам.-шефът на митницата.

Припомняме, че дългогодишният началник в митница Свиленград Георги Костадинов Георгиев бе арестуван при зрелищна акция на ДАНС в сряда, пред къщата си на ул. Черно Море в граничния град. Костадинов е работел в системата от 17 години а от 12 е несменяем заместник на 5-ма директори. Пред медиите, бившият му шеф Георги Шишков обяви че Косатдинов е бил шеф на ДАНС, а ареста му бе обяснен с разцепление в спецслужбите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини